Зміст
  • Любов, город і жізнь растєній.
  • Дудочка моєї мрії
  • Магія народної прикмети
  • Важке мистецтво спокуси
  • Семінарист
  • Носороги і кенгуру
  • Всеперемагаюча любов
  • Методологія сільського виховання
  • Знайомство з батьками
  • Камо грядеши, Гаврило?
  • Поштова дорога
  • Екзорцист
  • Крим мій
  • Грибофілія
  • Голуб у поміч.
  • Омовіння
  • Хронологія польоту кота
  • Англійська мова
  • Педагогічні джерела
  • Заміокулькас
  • Амур
  • Зоопарк
  • Історія вина
  • Бізнес-пропозиція
  • Просто Марія
  • Рай
  • Асоціація
  • Нова пошта
  • Пригоди лопати
  • Лекції з котознавства.
  • Морозко
  • Французькі равлики
  • Зайти як свої
  • Українізація
  • Спогад про бізнес
  • Вампіри
  • Брати Грімм
  • Біруші навпаки
  • Секс-інструктор
  • Іваничук
  • Ізумруд
  • Цок в лобок
  • Щасливе дитинство
  • Принцеса
  • Галушка
  • Методика англійської
  • Собака мордою вниз
  • Баня
  • Сором
  • Мистецтво перспективи
  • Діточки
  • Таксист
  • Дзвінок мамі.
  • Щось мені робиться.
  • Руки змії
  • Літні мрії
  • Котячі роздуми
  • Дід
  • Котики
  • Стратегія матраца
  • Обсесивна компульсія
  • Синдбад
  • Поцілунок
  • Рукавичка з кота
  • Д’Артаньян
  • Новорічна ініціація
  • Уроки читання
  • Дрозд
  • Тест
  • Галя
  • Барахолка
  • Дракон
  • Нелюба
  • Мушкетер
  • Зайчик в намисті
  • Сільські церемонії
  • Ми йдемо на футбол
  • Доктор
  • Цап
  • Аналогія
  • Мистецтво родити
  • Житомирські ласощі
  • Космонавт
  • Зайнятість населення
  • Сільські зустрічі
  • Мопассан
  • Чемпіон АТБ
  • Полювання
  • Грабіжники
  • Дорога додому
  • Симптоми коронавіруса
  • Співи
  • Шахта
  • Ковток мартіні
  • Нон
  • Дудочка моєї мрії

    Нижченаведений текст може завдати шкоди вашій моральності та похитнути віру у людство.

    Двадцять років тому погожої липневої днини улюблена теща всім найшла роботу. Внукам великими очима наказано сидіть тихо, бо я вам сдєлаю. Доці під її безпосереднім командуванням занімалися закруткою, старший зять Сірожа варив автобус, а мене припнули на великому городі. Отож всі були при ділі і її добре серце билось спокійно.

    Свояк Сірожа мав підварити електрозваркою дно благенького списаного автобуса ЛАЗ львівського виробництва, щоб машина на старості могла виконувати функції дачі на одному з численних тещиних угідь. Праця Сірожи вважалася почесною, суспільно важливою та оплачувалася по найвищому тарифу - ввечері учень Бориса Євгеновича Патона ласував самогонкою найвищої градусності. Перепадало і мені.

    Від зварки у Сірожі очі стали червоними як у білого крілика. Зварювальна маска помагала мало. Діти плакали тихими вечорами від такого папи, теща потай хрестилися від його вампірської подоби, але стійко наливала. Що для дачі – то святе.

    Сірожа варив на одному з колгоспних дворищ сусіднього села під ласкавим доглядом сторожа Колі. Потомственного портьє, людини мистецького складу і палкого прихильника напоїв підвищеної градусності.

    Того дня по обіді з пахучими напоями, колєги розійшлися по своїм робочим місцям і сторожу Колі нестерпно захотілось музики. З музикальними інструментами на колгоспних дворищах зазвичай туго, але коли така матня спиняла шанувальників прекрасного?

    Коля змалечку любив ботаніку (Корчагіна, 5 клас) і вмів робити дудочки з верби. На жаль, на дворищі рокити не водилися, але на очі Колі дуже вчасно нагодилася розкішна рослина з трубчастим стеблом. Те, що доктор прописав. Коля любив ботаніку і знав, що цю рослину баба Фєдя кличе борщівником. Назва і вигляд представника флори тривоги не вселили.

    - Сєрий, а хочеш я дудочку спаяю, - гречно поцікавився Коля у Сірожи. Той, в пилюці під автобусом у зварювальній масці, нічого не почув, але з вигляду явно хотів.

    Сказано - зроблено. Борщівник це велика рослина, тож і дудочка у майстра народних ремесел вийшла більше схожа на карпатську трембіту. З невідомих, мабуть технічних, причин гарного звуку не видулось. Зате видувся лютий пиндець.

    Борщівник, хто не знає, а сторож Коля вже знає, це отруйна рослина, у якої «ворсинки та їдкий сік викликають сильні опіки, нудоту, задуху, підвищення температури, алергічну реакцію, унаслідок чого на тілі залишаються характерні сліди-шрами». Кінець цитати з Вікіпедії.

    За декілька хвилин після концерту губи сторожа Колі, якими він так пристрасно дув у дудочку, перетворилися на дві величезні сосиски. Дурна мордяка загалом спухла, почервоніла, а місце очей видавали лише дві невеличкі щілини. Коля ломанувся до Сірожи.

    Сірожа спочатку ледь не зомлів, коли до нього на Поліссі постукала якась червоняста дупа павіана з протяжним «ожиииииии». Учень Патона шалено видерся з-під автобуса і галопом виконав скажене півколо по дворищу. Дупа не відставала.

    Не варто забувати, що Сірожа служив у Радянській армії і трохи звик до різних облич, хай навіть червоних у білій піні і так схожих на сідниці. Він зупинився, взяв себе в руки і уважніше придивився до свого страшного переслідувача. Після важких роздумів він прийшов до наукового висновку, що ця дупа може бути сторожем. На Нобелівську премію заслужили його роботи по розшифровці невпинного Коліного виття. Він точно встановив, що «ууууочкаааа» це дудочка.

    Мій свояк Сірожа дуже добра людина. А відтак, він схопив начебто Колю і поволік бігом нещастя до місцевого ФАПу. Одна прикра обставина з самого початку затьмарювала цей рух – зопалу він забув зняти зварювальну маску. Коли сільською вулицею рухається хтось у захисній зварювальній масці з червоною дупою під руками, то це призводить до тимчасового вимирання живих організмів по всьому маршруту руху.

    Фельдшер села Синяк Ганна Панасівна вперше прийшла на роботу, прожила все життя і збиралася тихо померти у своєму фельдшерсько- акушерському пункті. Цю амбітну мрію ледь не втілив у жорстоку реальність мій свояк Сірожа. Коли він виник в дверях ФАПу в зварювальній масці на голові та з червоною дупою в руках, то Панасівна гостро відчула, що в неї більше ніколи не буде проблем із травленням. Зібравши залишки свідомості докупи, вона простогнала - що це?

    Сірожа з полегшенням кинув свій жах на кушетку, підняв зварювальну маску і, здалося, самими червоними оченятами прошепотів: «Дудочка…»

    Дупа щасливо усміхнулась піною…

    Якщо випало мати тещу, то вкрай потрібен свояк. Чоловік старшої сестри вашого особистого щастя зробить вас невразливим. З двох зятів завжди винний старший, бо довше діє на нєрви. Дудочка.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Олє-Луко'є
    31.01.2022 13:15
    До частини "Дудочка моєї мрії"
    Це щедеврально! Спасибі за чудовий гумор і мелодику слів! І так, тримати себе в руках та слідувати Вашим рекомендаціям складео 😉
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше
  • Сергій Волошин
    02.09.2021 21:22
    До частини "Дудочка моєї мрії"
    Дякую і Вам! Однак візьміть себе в руки, найбільший ефект - по одній! І ще можна перечитувати за місяць, два...
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше