Передмова.

Привіт тобі, дорогий читач. Перед тобою другий цикл козацького фентезі у вигаданому світі Гетьманщини. Якщо ти не читав перший, то надолуж, а тоді повертайся сюди, бо події йдуть в хронологічному порядку.

Цього разу цикл міститиме дві історії, проте за обсягом Протистояння більше за всі три попередні. А краня історія другого циклу: Шляхтич, стане тобі приємним бонусом.

Вперед, до прочитання!

Ява або Яв - явний, реальний (матеріальний) світ, де людина живе протягом земної долі. Фізична складова, що оточує людину в теперішньому часі («на яву»), і по суті, співвідноситься з природою.

Нава або Нав (в оповіданні герої інколи кажуть Вирій) - так званий «Підземний світ», місце, куди людина потрапляє після смерті, і звідки повертається до Яві після переродження.

З Велесової книги.

«...серед них завжди були так звані "характерники", котрих ні вода, ні шабля, ні звичайна куля, крім срібної, не брали. Такі "характерники" могли відмикати замки без ключів, плавати човном по підлозі, як по морських хвилях, переправлятися через ріки на повстині чи рогожі, брати голими руками розпечені ядра, бачити на кілька верстов навколо себе за допомогою особливих "верцадл", жити на дні ріки, залазити й вилазити з міцно зав'язаних чи навіть зашитих мішків, "перекидатися" на котів, перетворювати людей на кущі, вершників на птахів, залазити у звичайне відро й пливти в ньому під водою сотні й тисячі верстов.»

З дослідження історика Дмитра Яворницького.

Анотація

Чотириста років тому з морського туману вийшли кораблі козаків та яничар і висадились на раніше невідому землю. Відтоді і точиться війна. Поступово люди відкривають в собі дивні здатності. Так з'явились перші козаки-характерники та чарівники. Так з'явились і перші чудовиська. А може вони були там і до появи людей?

Характерники не пробачають смерть своїх. Особливо того, кому смерть зійшла з рук просто вигнанням. Гнат Голий отримує наказ знайти Мамая та здійснити правосуддя.

Паралельно збирається бенкет серед найвідоміших представників шляхти, де на світ має з'явитись перший в історії гетьманщини король...

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.