Пролог

«Колись нами правили духи, що створили нас з власного бажання і ми були їх іграшками, без долі, тільки м’ясом, що кричить, коли його шматують. Духи приходили до нас з води або з усього, де можна побачити своє обличчя. І тоді дзеркала, чи з срібла, чи з бронзи, кричали і сяяли, світлом, що випалює очі.

Але одного разу, з Білого Лісу, куди навіть звірі бояться заходити, а мертві там плачуть удень і вночі, вийшов загін людей. І шкіра у них була темна, як вовче дерево, а очі - чорні, як згорілі гілки. І вони привели з собою тих, що сильніші від духів.

Тих, хто може відганяти духів: Кецалькоатля, людину зі світлою шкірою і бородою, як і в нас, що вчив тих, темних людей, будувати міста. Уейеуейкойтля, великого звіра, схожого на руду собаку, що сміється сам із себе та навчив людей пити і веселитися. Шипе-Тотека, прекрасного юнака у кривавій зідраній шкірі, що вміє робити гарні речі та записувати слова, щоб ті слова могли бути відомі і після твоєї смерті, що дає рости кукурудзі. І найстрашнішого, найжорстокішого, якому ми всі вклоняємося і його вівтар є усюди. Тецкатліпоку, Чорне Дзеркало, Ворога Кожному, Того, Хто Знищує Чудовиськ.

І ми стали вклонятися ним, як казали темні люди, науа, ацтеки. І духи відступили.»

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.