Частина ХХVI

… Як ти вже знаєш, я лише комерційний директор, який наглядає за тим, що доручили під опіку. «Шторм» з усіма його філіалами, готель «Південний», десяток вілл, казино «Акваторія», мережа придорожніх забігайлівок, круїзний лайнер «Канів» та ще декілька портових споруд належать людині, яка далеко звідси. Ми називаємо її Матусею. До неї й потрапили гроші, які ти відвозив…

Усе це, як ти розумієш, неофіційно, бо приватної власності, як такої, у нас ще нема, але й держава в ці сфери носа не пхає. Прибуток із названих мною об’єктів різними каналами доправляється до Матусі. Вона не має найменшого поняття, звідки ті гроші беруться, бо цими володіннями опікуються близькі до шафової люди, яким вона довіряє. Сама вона надто заклопотана, аби займатися усім тим, куди вкладають гроші її банкіри та пригодовані люди. Я – один із тих, хто в неї на гачку. Під моїм контролем «Шторм», його філіали і левова частка «Південного». Рештою опікуються інші. Я застав такий розподіл і нічого не можу змінити в роздачі благ та в доборі кадрів. Коли я з’явився тут з дипломом менеджера, вони вже були розставлені по всіх важливих місцях і займалися тим, чим займаються донині. Матуся зробила для своїх людей хорошу ширму, але нікого й не обмежувала в методах заробітку. Правду кажучи, ця жінка свої кошти гірко заробила. І коли вкладає їх у всі названі мною об’єкти, то гадає, що гроші подвояться цілком чесним шляхом…

Насправді ж усе не так. То тільки туристам Сонячнодарськ видається тихим містечком, в якому нічого не відбувається. Але чи звернув ти увагу, що в нашому місті нема ні жебраків, ні безхатьків, ні безробітних? Навіть злодії обминають нашу місцину стороною. Такого спокою і прагнуть ті знаменитості, які живуть у довколишніх котеджах. І за це спокій вони готові платити…

Але щось я відійшов від того, що хочу тобі сказати. Казино та менша частка «Південного» перебувають у вотчині Кості Руденка, або Грека, як його ще називають. Це на нього працюють майже всі повії високого класу. Фактично, він єдиновладний опікун сфери інтимних послуг. «Південний», головний корпус якого належить нам, має ще два невеличкі котеджі за містом, переобладнаних під вишукані борделі. Дівчата там отримують фіксовану ставку, а гроші від клієнтів адміністрація забирає собі, після чого й виплачує їм заробітну плату, розмір якої залежить від кількості обслужених клієнтів. До послуг дівчат надсучасна клініка, де працюють вправні гінекологи та венерологи. Дівчата чисті, бо кожен ранок проходять медогляд, і навіть з невеличким нежитем до клієнта їх не допустять. Коли щось не так – лікують їх на місці. Через це і поважають Грека всі сильні світу цього. У Кості необмежені зв’язки і прямий вихід на депутатів та міністрів. Сам розумієш, який мужик, якщо він справжній мужик, устоїть перед спокусливою жінкою… Гроші то є, то їх нема, а жінки… Вони вміють захопити в полон, з якого годі вирватися… А щоб міцно тримати всю політичну верхівку за яйця, Грек ще й шантажує її представників пікантними фотографіями, зробленими в наших борделях…

Вілли та будинки відпочинку, які колись були заводськими санаторіями, під опікою Аліка. Він здає їх у користування тим, хто ще не розжився власною нерухомістю. Чесно кажучи, до неможливого тупий, але в цьому його сила. Чимало людей спочатку подумають, чи варто висувати бодай палець, а цей чортяка одразу преться напролом. Як і більшості дурнів, йому щастить, але такий фарт вічним не буває. Качок хоче більшого, аніж має зараз. Намагається конкурувати з Греком за першість у містечку. Назбирав зграю якихсь общипаних курей та облізлих телиць, до яких і сам не байдужий, і порозкидав їх по всіх околицях. Найчастіше його підопічних можна побачити у придорожніх кафе, а то й при самій дорозі. Часто клієнтів для них шукає сам, а його дівчатка користуються увагою дальньобійників та сексуально стурбованих, але малозабезпечених. Алік має чималі успіхи, бо не чоловіки шукають його овечок, а ті самі їх знаходять. Та йому ніколи не переплюнути Грека – Алікові дівчата чистоплотністю не відзначаються. Костин клієнт спорожнить гаманець – і матиме незабутні спогади, а Аліків зекономить при оплаті, але більше на уколи стратить… А ще Алік у нас – кіномитець. Називає себе режисером від Бога. А насправді – поставив кілька порнофільмів. На роль актрис підбиває своїх повій, а іноді на його пропозицію спокуситься якась заїжджа матрона, адже випадає нагода викинути свою пристрасть, заробити гроші ще й на близьке зарубіжжя показати свій голий зад. Для когось і така нагода є мрією усього життя. Час від часу примушує молоденьких дівчат до такого заняття, особливо, коли постійні актриси самі ладні платити за те, аби хоч хтось на них подивився… Як він психував, коли твій приятель натовк йому пику, та ще й з-під носа забрав симпатичне дівча. І хоча Вікторія працювала в мене офіціанткою, Алік не відставав від неї зі своїми брудними пропозиціями. Мав на неї якісь свої міркування, бо неодноразово пропонував мені вигідні умови, аби я віддав дівчину йому… Але я людьми не торгую. З головою у нього не все гаразд, але то йому не шкодить. Не зле почувається, якщо судити по тому, що відкрив при трасі декілька бензоколонок.

За дверима почулися чиїсь тихі кроки, і Ромчик обірвав розмову. Але хтось попрямував собі далі.

— Портовою інфраструктурою та лайнером «Канів» заправляє Рафаел Ваганян, більше відомий, як Вірменин. Цей корабель, скажу тобі, справжня золота жила. Бороздить море між Кримом, Туреччиною, Болгарією та Балканами, возить багатих туристів та грошовитих мішечників за крамом на дешеві базари. Видається, що все чисто-гладко. Але то, якщо згори дивитися. У трюмах перевозить нелегалів з Близького Сходу, яких потім переправляють у Західну Європу через польський та румунський кордони. З Балкан надходить зброя та боєприпаси. Серби та хорвати помалу забувають те, що свого часу у нас же їх купляли, і розпродують військовий арсенал. Та деруть утридорога, бо зброя пристріляна… Але біда не в тому. Найстрашніше, що цим лайнером в Україну завозять найбільші партії наркоти. Зі схованок та тайників на «Каневі» ця гидота розповсюджується по великих містах і провінційних містечках і мандрує далі, іноді аж до Атлантичного океану. Ваганян не козиряє своїми статками, але саме він – найбагатша людина, яка користується довірою Матусі. На чужих грошах заклав міцний фундамент власного добробуту. Живе тихенько, винаймаючи віллу «Новий світ», і розкошами не вражає. Гроші переводить у швейцарський банк, в котрийсь із тамтешніх кантонів і сам збирається чкурнути… Без нього тут не втримаються ні Грек, ні Алік, адже він постачає їм те, без чого не прив’яжеш дівчат до себе… Ділки індустрії плотських розваг поповнюють свої лави сезонними «метеликами». Припреться на місяць провінційна шльондра, аби щось заробити, сказавши батькам, що на літню практику їде, спокуситься на великі гроші – і залишається надовго, сівши на голку. Три-чотири роки відпрацює – і знайдуть її у розбитій машині в якомусь проваллі, якщо не спливе десь під турецьким берегом… Закуштувавши «сніжку», бідолахи навіть не заїкаються про гроші, за декілька доз наркоти продаватимуть себе вдень і вночі. А комусь тільки цього й треба… Це, немов болото, зверху чиста водичка, а всередині підступна та зрадлива твань. Ухопить за мізинець на нозі – і затягне з головою…

Я розповів тобі все для того, щоб ти зрозумів, як погані люди використовують добрі наміри Матусі. Оповів не для того, щоб тобі поплакатися, з яким контингентом доводиться працювати… Сам розумієш, що за такі відкриття по голівці мене не погладять.

В Ігоря ледь не зірвалося з язика, що земляк так і не сказав, хто ж приховується за прізвиськом Матуся, але Ромчик сам відкрив цю таємницю:

—… Не сказав тобі головного… Але я мушу заручитися найсвятішим, що в тебе є, аби відкрити, хто така Матуся…

Глобус розвів руками. На чому мав присягнути: на Біблії, Корані, могилі батька? Люди своїм життям клянуться і ламають присягу.

— Ет, що вже там, коли розпочав цю розмову, мушу її завершити… Вірменин, Грек, Алік, певною мірою й я – заробляємо на капіталі заслуженої артистки СРСР, народної артистки Російської Федерації й України Віолетти Балашенко…

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.