Зміст
  • Богині відмовлено
  • Богиня приглядається
  • Богиня слабне і лютує
  • Богиня вихоплює слід
  • Богиня зазіхає на більше
  • Богиня отримує силу
  • Бог тренується бути богом
  • Богиня має право
  • Богиня платить за знання
  • Богиня перероджується
  • Богиня повертається
  • Богиня нажахана
  • Боги збурені
  • Богиня готується
  • Богиня обирає Бога
  • Бог позбавляється трону
  • Боги приймають виклик
  • Боги стрибають у прірву
  • Боги розвеселені
  • Богиня відчуває катарсис
  • Богиня повертає все на свої місця
  • Бог воскресає
  • Богиня насолоджується святістю
  • Бог випробовує волю
  • Бог прагне спокою
  • Богиня показує ікла
  • Бог пророкує зміни
  • Боги шукають реальне
  • Богиня розплутує вузол
  • Катарсис богів
  • Богиня множить знання
  • Богиня отримує відповідь
  • Богиню повернено до життя
  • Бог блазнює - Богиня лютує
  • Богів викрито
  • Кінець ери небожителів
  • Богиня здобуває Дім
  • Богиня зустрічає собі подібних
  • Поклоніння Богині
  • Бог відступає у тінь
  • Богиня хапається за нитку
  • Бог шукає союзників
  • Богиня затверджує угоду
  • Богиня налагоджує зв'язки
  • Богиня мімікрує
  • Боги борсаються в тенетах
  • Богиня нажахана

    «Увійди в мене» - прозвучало за вечір п’ять разів. Шостим клієнтом був збитий олень, перед яким жаліслива водійка не встигла вибачитись. Каді напрочуд не втомилась. Паразитувати на силі духів краще, ніж переказувати кожну фразу. Дівчина згребла в сумку кільця й частину камінців. Завжди хотіла зберігати їх вдома, та потяг матері до ломбардів не залишав вибору.

    Вечір пізній. В автобусі майже всю дорогу порожньо, як і на вуличках передмістя. Ковток спертого повітря вихопила тільки в маркеті.

    У другий візит маєток здається не таким і страшним, або ж просто немає грози.

    - Є хто? – Каді не сподівалась на відповідь.

    Розклала продукти, поки не наважуючись взаємодіяти з кухнею. Якщо вона така ж некромантська, як вітальня, нею повинні літати ножі. З полиці впало кілька томів, коли Каді проходила поруч. Незрима істота сиділа на підвіконні. Дівчина піднялась нагору й знесла донизу кілька свічок, які ледве видрала з канделябра. З такими ж потугами шукала на кухні сіль. Знов гуркіт у вітальні.

    Каді закотила очі й розклала інвентар на підлозі. Вона не наважилась одразу увійти в сольове коло й залишилась назовні зі свічкою в руках. Викликати духа самотужки важче, тим паче Каді ніколи не бачила Розі живою. Дівчина довго концентрувалась з заплющеними очима, потім проказала ім’я. Свічки спалахнули до стелі й приблизно з тої ж висоти у коло випала Розі.

    - Котися під три чорти, Каді! В кіно це виглядало ніжніше. – дух потерла сідницю й всілась по-турецьки.

    - Пробач, ти в мене перша. – медіумка розплющила очі й підсіла до краю. Нічого не відбувалось. – Ну?

    - Що ну? – Розі озирнулась довкруги. – Я просто наглядаю за тобою.

    - Ти скинула книжки – явно хочеш більшого.

    - Дурепа. Я не маю фізичної форми. – дух захихотіла й поглянула за спину Каді. Медіумка різко озирнулась, але позаду нікого. – Цей дім тебе ще здивує.

    Каді спостерігала як Розі щемливо гладить половиці. Їй тут подобалось, може тому й прийшла. Медіумка задумано глянула на маски – треба якось дізнатися на біса вони потрібні.

    - Вчора тебе не було через Зіндера? – кивок. – І ти хочеш, щоб я з ним розібралась? Краватка з зашморгом?

    - Якщо точніше, ти та твій чоловік. І покидьку більше пасуватиме вогонь. – Рука Розі описала в повітрі дугу й перетворилась на обвуглений обрубок Дівчина продовжила: - Я не встигла посвятити Алвара у справи: померла.

    - Що такого зробив Зіндер? Зрозумій, я вдячна, але не хочу дарма втручатися.

    - Ох, Каді. – Розі розпласталась в колі. – Інші медіуми малюють дрібні кружальця й викликають кількох за раз: тупцяєш і силишся не напоротися на сольове коло, а ти влаштувала мені королівський прийом.

    - Він може швидко завершитись. Яка провина Зіндера?

    - Він вбив мене, коли я мала вийти на перший рівень. Я заснула і не прокинулась, бо Зіндер хотів отримати свій другий! Ще йому нічого не вартує позбутися людини. Місяців зо три в нього була забавка зшивати собі слуг. Трируких або просто кожна кінцівка від інакшої людини. Він не надто переймався чи достатньо його ляльки мертві. Зараз він притих, але я спостерігаю, як можу. Гадаю, за кілька місяців Зіндер спробує перейти на третій рівень і зазирнути у вічі Смерті. Знаєш, кому дозволяється побачити її й повернутися до світу живих? – Розі різко сіла й дмухнула в бік Каді. – Тому, хто робить щедре підношення.

    Перед очима медіумки зринув образ пів сотні тіл, хаотично укладених на пожарищі. Каді зойкнула – мара розвіялась, Розі також щезла. Медіумка поспіхом змела коло й поставила свічки на полицю. Шлунок стискався від страху й голоду, тож Каді не знайшла кращого заняття, як готувати вечерю.

    Шкварчання заспокоювало, як і думка, що сьогодні їй не доведеться бачити Зіндера. Нагорі скрипіли половиці, потім дзвеніло скло, але Каді вже звикла до присутності, яка не могла завдати їй шкоди. Кращого варіанту за Алвара в короткий термін знайти не вдалося б, але їй треба було краще зважувати загрози.

    Після прісної вечері, бо вся сіль пішла на ритуал, Каді надовго засіла з книгою в ліжку. Власне, заради цього все й робилось.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.