Зміст
  • Богині відмовлено
  • Богиня приглядається
  • Богиня слабне і лютує
  • Богиня вихоплює слід
  • Богиня зазіхає на більше
  • Богиня отримує силу
  • Бог тренується бути богом
  • Богиня має право
  • Богиня платить за знання
  • Богиня перероджується
  • Богиня повертається
  • Богиня нажахана
  • Боги збурені
  • Богиня готується
  • Богиня обирає Бога
  • Бог позбавляється трону
  • Боги приймають виклик
  • Боги стрибають у прірву
  • Боги розвеселені
  • Богиня відчуває катарсис
  • Богиня повертає все на свої місця
  • Бог воскресає
  • Богиня насолоджується святістю
  • Бог випробовує волю
  • Бог прагне спокою
  • Богиня показує ікла
  • Бог пророкує зміни
  • Боги шукають реальне
  • Богиня розплутує вузол
  • Катарсис богів
  • Богиня множить знання
  • Богиня отримує відповідь
  • Богиню повернено до життя
  • Бог блазнює - Богиня лютує
  • Богів викрито
  • Кінець ери небожителів
  • Богиня здобуває Дім
  • Богиня зустрічає собі подібних
  • Поклоніння Богині
  • Бог відступає у тінь
  • Богиня хапається за нитку
  • Бог шукає союзників
  • Богиня затверджує угоду
  • Богиня налагоджує зв'язки
  • Богиня мімікрує
  • Боги борсаються в тенетах
  • Поклоніння Богині

    «Маленька богиня не озирається на минуле. Усе, що могло їй знадобитися, зустрінеться знов, а за рештою і сумувати не варто. Богиня Життя-Смерті-Життя відкрита досвіду. Вона розчиняється у знаннях і радо зустрічає тих, хто готовий відкрити їй істину.»

    За два тижні Каді призвичаїлась готувати, слідкувати за порядком і встигати на навчання. Усе як вдома чи у некромантів, тільки ніхто не руйнує планів. Вона навіть почала вдягати прикраси поза оранжереєю та виставляти напоказ кулон Триєдиної.

    Спілкування з Алваром обмежувалось кивками у коридорі чи їдальні, і в один з разів Каді відчула, що хоче більшого. Його присутність принаймні відлякувала погляди. Байдуже, що тепер в очах учнів саме захоплення і ні краплі колишнього гидування.

    У бібліотеці новий пан Хендерсон. Його звуть також на «Х», але це не єдина подібність.

    - Ні, пані Бестіс, я не видам вам цієї книги. Ви не можете користуватися своїм становищем, бо принаймні на зараз її у мене немає.

    - Де ж вона? – черги не було, тож Каді могла скільки завгодно випробовувати терпіння бібліотекаря. – З усією повагою, це старе видання, яке я місяцями бачила на полиці запилюженим. Ви нещирі: «Керівництво по роботі з недоодухотвореним» не могла привернути чиєїсь уваги.

    - Попередник – про мертвих або добре, або нічого, окрім правди – залишив по собі безлад у звітностях. Єдине, що відомо: «Д.» має принести книгу сьогодні, інакше штраф.

    Сухорлявий, зморщений, малий на зріст. Каді дратувалась: невже заради книги їй потрібно овдовіти ще раз? За хаотичним шурхотінням ніхто не почув кроків. Медіумка зреагувала, коли повністю занурилась в одеколон.

    - Пробачте. Перепрошую.

    Долан врізався у стіл бібліотекаря й відступив на крок, копирсаючись у рюкзаку. Середньому пальцю правої руки не вистачало фаланги. Каді помітила це, коли чаклун передавав бібліотекарю книгу. Палець міг би закрити «недо» і «Керівництво по роботі з недоодухотвореним» втратило б сенс.

    - Саме це мені потрібно. Давайте сюди. – Каді майже схопила том, але пан Х. встиг першим.

    - Е ні, пані Бестіс. Я отримав цю книгу, зафіксував, тож маю очистити її від впливів, перш ніж передати далі.

    - Психічка?

    Долан закляк, наче отримав кулю в хребет і більше не міг ворушити спиною, потім різко випростався й пригладив волосся.

    - Яким вітром, богине? – він не міг контролювати потік лестощів. – Маєш розкішний вигляд! Ще краще, ніж у шлюбі з мерцем. Я мав на увазі, смерть тобі пасує… Тобто, зараз дуже добре.. Ох.

    - Гаразд, Долане, можеш подихати. – Каді зиркнула в його бік, досі повернута корпусом до бібліотекаря. – Така дрібниця. Я сама її очищу.

    - Пані Бестіс, приходьте післязавтра.

    - Мені треба зараз.

    - Нічого не можу вдіяти.

    Все ж пан Хендерсон був добрішим. Каді стиснула кулаки й хотіла піти, коли Долан стримав її обома руками й пригорнув за плечі.

    - Пане, а чи можу я затримати цю книгу в себе? Скажімо, на тиждень. Мені ще не все ясно.

    Задуха від одеколону наростала, тим більше дратуючи Каді. Навіщо Долану подовжувати її муки? Вишукана помста?

    - Це можливо. – бібліотекар прискіпливо оглянув парочку й вирішив не уточнювати, що відбувається. – Тільки заповніть формуляр. І розписку.

    - Зачекай на мене. – прошепотів Долан, відпускаючи дівчину.

    Формуляр містив 20 запитань і навіть Каді визнала його надто офіційним. Розписка додавала зобов’язань, надто через те, що заповнювалась у двох екземплярах. Каді встигла глянути кілька перших сторінок і ще більше засмутитися з додаткового тижня розлуки.

    - Здалися тобі ці духи. – буркнула уже за дверима бібліотеки, тицяючи Доланові книгою в груди. – Чорної магії вже недостатньо?

    - Прочитаєш за тиждень? Напевно, мало взяв. – Долан поправив комір. Як йому здалось, дуже непомітно.

    - Дідько! – Каді схопила його за лікоть, усвідомивши усе. – Ти серйозно? Знаєш, що тобі буде, якщо я зникну з цією книгою? Вкраду чи що там...

    - Завжди хотів знати, що в тебе в голові, психічко.

    Долан зареготав, відкриваючи перед Каді двері на вулицю. З рота вирвався клубень пари, хоч чари з вогнем були йому не підвладні. Каді теж стала подібна до дракона.

    - То ти серйозно? – вже з хвилину так міцно притискала книгу до грудей, що не віддала б навіть, якщо й мусила.

    - Цілком. – Долан стенув плечима, а тоді очі зблиснули вогниками. – Тільки я б хотів спитати деякі штуки… По змісту книги. Як ти підмітила, я на духах ні бум-бум, але загубив амулет з прахом діда… Там написано, що це недоодухотворене.

    - Якщо дуже спрощено. – Каді озирнулась на пустий провулок. – Я допоможу, коли віддаватиму. Тільки одеколону поменше, гаразд?

    - Так, звісно. Як тобі зручно. Я чекатиму, психічко. І дід мій теж. Ну, прах. Тобто амулет. Ох!..

    Медіумка засміялась на відстані кількох метрів, усе віддаляючись. Долан відчув стискання в грудях. Волів би піти за нею, однак дівчата цього не люблять, надто такі як Каді. Хоча кому там дорівнятися до вечірньої богині. З першого осіннього Балу він зовсім втратив розум.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.