Зміст
  • Богині відмовлено
  • Богиня приглядається
  • Богиня слабне і лютує
  • Богиня вихоплює слід
  • Богиня зазіхає на більше
  • Богиня отримує силу
  • Бог тренується бути богом
  • Богиня має право
  • Богиня платить за знання
  • Богиня перероджується
  • Богиня повертається
  • Богиня нажахана
  • Боги збурені
  • Богиня готується
  • Богиня обирає Бога
  • Бог позбавляється трону
  • Боги приймають виклик
  • Боги стрибають у прірву
  • Боги розвеселені
  • Богиня відчуває катарсис
  • Богиня повертає все на свої місця
  • Бог воскресає
  • Богиня насолоджується святістю
  • Бог випробовує волю
  • Бог прагне спокою
  • Богиня показує ікла
  • Бог пророкує зміни
  • Боги шукають реальне
  • Богиня розплутує вузол
  • Катарсис богів
  • Богиня множить знання
  • Богиня отримує відповідь
  • Богиню повернено до життя
  • Бог блазнює - Богиня лютує
  • Богів викрито
  • Кінець ери небожителів
  • Богиня здобуває Дім
  • Богиня зустрічає собі подібних
  • Поклоніння Богині
  • Бог відступає у тінь
  • Богиня хапається за нитку
  • Бог шукає союзників
  • Богиня затверджує угоду
  • Богиня налагоджує зв'язки
  • Богиня мімікрує
  • Боги борсаються в тенетах
  • Богиня вихоплює слід

    Мати Каді прокинулась вдосвіта й металась по квартирі. Перед поверненням чоловіка вона завжди зав’язувала на кілька днів та прибирала приміщення: що завгодно, аби відповідати білому чаклуну. Або просто боялась побоїв. Вона навіть приготувала яєчню і ніжно постукала до доньки: перепрошувала за майбутню поведінку чоловіка.

    Каді вийшла хвилин за десять. Горло дерло від кашлю. Дівчина шмигнула в душ, потім сіла за стіл. Мати підсунула до неї настоянку. Один ковток – і кашель щез. Їй би згадати цілительство, але ж ні, дружині білого чаклуна не пасує займатися чимось ще.

    - Які плани на сьогодні? – жінка подивилась надвір. Ще не зійшов ранковий туман.

    - Читатиму.

    - Молодець! Вдома?

    - В «сяйві».

    - Хіба вони працюють в неділю?

    Каді засопіла й довго мовчки вишкрібала залишки з тарілки. Більшість посуду бита, а орудувати виделкою в глибокій мисці не надто зручно.

    - Тоді в Робін. – дівчина домила вцілілий посуд, швидко зібралась і грюкнула вхідними дверима.

    На дворі прохолодно. Каді приїхала в центр і сіла в «Ти сюди не прийдеш», куди б вона дійсно не потрапила, якби обирала Робін. Бетонні стіни, стільці з грубого дерева й металу, кава в горнятку без прикрас і надто яскраве освітлення. Після п’ятого приходу офіціанти перестали звертати уваги на дівчину, що буркоче під ніс і обкладається книгами на забутих мовах.

    Сьогодні Каді звіряла чотири видання «Книги мертвих». Для прочитання їй знадобилось ще два словники, тож чашку вона тримала в руках, а олівець за вухом. За кілька годин дівчина дозамовила обід і довелось тимчасово згорнути половину.

    Телефон задзенькав і висвітилось фото дівчинки з довгим темним волоссям та гетерохромією: праве око вдвічі темніше за ліве. Беззуба посмішка семирічки.

    - Привіт. Ти як? – Каді приклала телефон до вуха й притиснула плечем.

    - Куди ти поділась з вечірки?

    - Це ви з Ектором куди поділись? – вдавано ображеним тоном спитала Каді.

    - Вибач, мала б поцікавитись вчора. – Робін було дійсно шкода, але голос звучав як завжди перезбуджено. – Після вечірки ми поїхали до Ектора. В мене до біса боліла голова, тож ми довго лежали й говорили, говорили, говорили… Каді, я ніколи не була з ним ближчою! А на світанку – уявляєш, ми досі не спали - сонце освітило кімнату і я побачила, що вся підлога в пелюстках, а на кухні букет і кульки.

    - Як гарно! – Каді втупилась у стіл, уявляючи квартиру Ектора. Це саме те, про що мріяла Робін, коли не підігрувала для подруги роль незалежної.

    - Так! А потім він дістав кільце – і я тобі скажу, там непоганий камінчик! – Робін дзвінко засміялась. – Ми заснули лишень на кілька годин. Вчора, о-вчора, не вилазили з постелі. Зараз Ектор вийшов за продуктами, а я оце досі в ліжку. Здається, двері клацнули. Бувай!

    - Бувай.

    Каді відповіла після гудків і навіть не встигла висловити захоплення. Робін з Ектором разом вже три роки, але подруга все сумнівалась у серйозності стосунків – настільки легкими і невимушеними вони були. Каді звикла до сварок, розлучень та образ. Хіба буває інакше, коли люди шаленіють одне від одного?

    Дівчина твердо вирішила, що ніколи не буде грати в кохання: обмежиться простим розрахунком. Відьма з заміжжям підвищує статус. До вдівства Каді хотілось би дочекатись природним шляхом, а от зі шлюбом можна й підсобити. Треба обрати когось сумирного, хто привертає мало уваги, але готовий на авантюри. І головне – для нього це теж має бути чистою формальністю.

    Каді закінчила о шостій і три години пішки поверталась додому. А чому б ні? Голову треба провітрювати, особливо коли небо палає та багато зайвих думок.

    Дорогою зупинилась біля цвинтаря й заплющила очі. Духи, що тільки нещодавно померли, розгублено бродили, не маючи змоги вийти за межі огорожі. Старші, що повернулись провідати живих сумирно чекали на відвідувачів біля своїх могил. Вдалині плиту склепу совали двоє чоловіків. Каді насупилась: грабіжникам не слід тривожити мертвих. Зібралась йти до них, але у її бік поглянув старший. Порубцьоване обличчя сунуло на Каді й вмонтовувалось в пам’ять з почуттям жаху.

    За п’ять секунд Каді пробігла вздовж цвинтаря й звернула за ріг. Образ некроманта викликав безмежний страх, та найжахливіше, що ніхто довкола їх не бачив. Ноги хотіли бігти далі, але Каді зупинила себе й віддихалась. Хіба вона некромантів ніколи не бачила? Страх – людське почуття, якого мають позбутися всі, хто знайомиться з тіньовим світом. Їй не варто втручатися у справи некромантів, але й боятися їх нічого.

    Вдягла навушники й продовжила шлях. В голові засіла ще одна думка: некроманти одинаки, тоді чому цих двоє?

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Сая Хаторі
    17.08.2022 11:49
    До частини "Богиня вихоплює слід"
    Мені не надто подобається троп шлюбу за розрахунком. Але я більше чим впевнена, що тут це було просто чарівно обіграно
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше