Зміст
  • КРОК ПЕРШИЙ, РАПТОВИЙ: ВБИВСТВО В ОПЕРІ. 1. Знайомство
  • І.2. Цікава пропозиція
  • І.3. Підозріла "мазда"
  • І.4. Знайдіть замовника
  • І.5. Аматорське стеження
  • І.6. Зустріч з вбивцею
  • І.7. Підтасовка
  • І.8. Їх там двоє!
  • І.9. План "Б"
  • І.10. У купецькому саді
  • І.11. Де я проколовся?!
  • І.12. Вечір в театрі
  • І.13. Вечір в театрі (продовження)
  • І.14. Ви впоралися
  • І.15. На кладовищі
  • І.16. Проблема вибору
  • КРОК ДРУГИЙ: ВИМУШЕНИЙ. ЗІРВАНА БАШНЯ ІІ.1. ПРОЛОГ. На кладовищі (продовження)
  • ІІ.2. Дохідний дім булочника Септера
  • ІІ.3. Василь Лесицький - сищик невдаха
  • ІІ.4. Хочеш пояснень?
  • ІІ.5. Пані Хана
  • ІІ.6. Небалакучий кочегар
  • ІІ.7. Ти мене пограбуєш!
  • ІІ.8. Будемо ловити на живця
  • ІІ.9. Як давно ви знаєте Посередника?
  • ІІ.10. Горе злодії
  • ІІ.11. Прикре фіаско
  • ІІ.12. Кондитерська Семадені
  • ІІ.13. Виграна партія
  • ІІ.14. Опівнічний візит
  • ІІ.15. Від першої особи
  • ІІ.16. День дурня
  • ІІ. 17. Зірвана башта
  • ІІ.18. Орден Святого Станіслава
  • ІІ.19. Епілог
  • КРОК ТРЕТІЙ: САМОСТІЙНИЙ. БІСОВА ТАЧКА. 1. Приходь, якщо зручно
  • ІІІ.2. Приємного апетиту!
  • ІІІ.3. Ромчик живчик
  • ІІІ.4. Гоп-стоп
  • ІІІ.5. Труп
  • ІІІ.6. Нахаба
  • ІІІ.7. Хлопчик-тригер
  • ІІІ.8. Альма-матір
  • ІІІ.9. Професор Моріарті
  • ІІІ.10. Стули пельку і розказуй!
  • ІІІ.11. Антидот і тачка
  • ІІІ.12. Полювання на маніяка
  • ІІІ.13. Дівчина
  • ІІІ.14. Мало тебе били!
  • ІІІ.15. Побачення
  • ІІІ.16. Навкруги — самі маніяки!
  • ІІІ.17. Якщо ти мітиш в її хлопці
  • ІІІ.18. Хай поговорять.
  • ІІІ.19. Він знає, що я знаю
  • ІІІ.20. Я помилився
  • ІІІ.21. Поїдемо на Осокорки.
  • ІІІ.22. На старих дачах забагато щурів
  • ІІІ.23.Що вас пов’язує з цим типом?!
  • ІІІ.24. Ну й дурень ти, Холмогоров!
  • ІІІ.25. Випадковість (від першої особи)
  • ІІІ.26. Кавалерія підтягнулася вчасно
  • КРОК ЧЕТВЕРТИЙ: ВИРІШАЛЬНИЙ. ПРИВИДИ МЕТРОПОЛІТЕНУ. 1. Як важко кинути палити.
  • IV.2. Проблема Посередника
  • IV.3.Я знайшов іншого
  • Iv.4. Ми домовимось!
  • IV.5. Стійте, де стоїте!
  • IV.6. Хеміш Хогс
  • IV.7. Будинок з привидом
  • IV.8. Неадеквати і реакції
  • IV.9. Вартовий висуває гіпотезу
  • IV.10. Небезпека для Хогса
  • IV.11. 221В
  • IV.12. І знову пані Хана
  • IV.13. Хтось когось тримає за дурня
  • IV.14. Все не так
  • Iv.15. А я вам казав!
  • IV.16. Полонений
  • IV.17. Хлопці, ви кумедні
  • IV.18. Постріл в пітьму
  • Iv.19. Сварка в підземеллі
  • IV.20. Це очевидно
  • IV.21. Сашко Вартовий (від першої особи)
  • IV.22. Вітальня на Бейкер-Стріт
  • IV.23. Чи впевнений ти?
  • Iv.24. Час бути
  • ІІ.7. Ти мене пограбуєш!

    — І що то було? — захеканий Сашко наздогнав детектива аж на виході з вокзалу. — Що сталося? Чого ти накинувся на хлопця?

    — Ти не зрозумів? Бо він і є той самий «навідник»!

    — А чого ж тоді ти його відпустив?

    — Бо поки що не можу цього довести. Ходімо, треба знайти того Уласика. Зараз він — єдина нитка, якщо, звісно, досі живий і не поїхав з міста.

    — Стій! — Сашко вхопив друга за лікоть і застиг посеред вулиці, вражений несподіваною думкою. — То Тимофіїв знав того типа, що поцупив валізу?!

    — Дійшло, — Кирило акуратно вивільнив лікоть, але надалі крокував повільніше.

    — Е-е… То ходімо до Лесицького, хай заарештує Тимофієва та витрусить з нього правду.

    — Не городи дурниць! Нічого той Лесицький не витрусить.

    — Чому це? — Сашко вирішив пропустити «дурниці» повз вуха.

    — Тому що Тимофіїв скаже, що Уласика не впізнав, не був впевнений… І ми пошиємось в дурні. Власне, як і поліція, — Кирило клацнув пальцями перед носом у Сашка.

    — То в тебе є план, розумнику? — спитав той.

    — Звісно. Я вже казав, треба розшукати Уласика.

    — Геніально! — сплеснув руками Сашко. — От так просто?

    — От так — просто.

    — Може розкажеш, як ти вичислив, що Тимофіїв був знайомий з тим крадійком?

    — Може й розкажу. Але пізніше.

    — Гей, пацан!

    — Тихо! — перервав його обурення Кирило. — Все розповім, але згодом. Наразі маємо багато справ.

    Сашко приречено зітхнув. Друг чи то перетворювався на геніального хвалька з шаленою швидкістю, чи завжди таким був, і зараз просто дав волю власній натурі.

    Натура, між тим, зосереджено здвинула брови, перебуваючи в суто детективних роздумах.

    — Може, пива? — спитав Сашко, кивнувши на відкриті двері трактиру, повз який вони як раз проходили.

    — Чом би й ні, — знизав плечима Кирило. — Я саме хотів дещо пошукати в інтернеті… А, чорт! Чого ти іржеш?! Та ну тебе…

    Вони увійшли у трактир, замовили по пиву і мовчки всілися біля вікна. Кирило, здається, все ще ображався за недоречний сміх, але Сашко вирішив не звертати на це уваги. Він просто зобов’язаний іноді трішки заземляти Холмогорова, бо через задертого носа той скоро дороги перед собою не бачитиме.

    — Якби я справді був Холмсом, — нарешті порушив тишу Кирило, побачивши, що його набурмосена пика геть не справляє враження на Сашка, — то зараз дав би завдання своїй мережі безхатченків знайти того Уласика. Але, нажаль, я — не він.

    — Не на жаль, а на щастя, — відгукнувся Сашко. — Бо характер в тебе ще нестерпніший. Якщо таке взагалі можливо.

    Холмогоров мовчки знизав плечима і демонстративно сьорбнув пива.

    — Але, — вів далі Сашко, — я не зрозумів, а що нам заважає обзавестися власною мережею безхатченків?

    — Мабуть те, що вони не стануть розмовляти з такими гарно одягненими паничами, як ми, — відповів Кирило.

    — То можна перестати бути гарно одягненими паничами. Хоча б одному з нас.

    — До чого ти ведеш?

    — Наприклад, я міг би натягти на себе лахміття та покрутитися серед місцевих жебраків, може що б й визнав.

    — О ні! — Кирило збуджено скочив із стільця. — В мене є кращий план!

    — Який це? — недовірливо підняв брову Сашко.

    — Щоб увійти в довіру до місцевих жебраків, тобі доведеться крутитися посеред них декілька днів.

    — І? Ти кудись поспішаєш?

    — Авжеж, я поспішаю! — нетерпляче закричав Кирило. — Ті бовдури з поліції вже втратили досить часу, і слід Уласика холоне з кожною хвилиною. То ж ми зробимо краще: ти пограбуєш мене.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.