Зміст
  • КРОК ПЕРШИЙ, РАПТОВИЙ: ВБИВСТВО В ОПЕРІ. 1. Знайомство
  • І.2. Цікава пропозиція
  • І.3. Підозріла "мазда"
  • І.4. Знайдіть замовника
  • І.5. Аматорське стеження
  • І.6. Зустріч з вбивцею
  • І.7. Підтасовка
  • І.8. Їх там двоє!
  • І.9. План "Б"
  • І.10. У купецькому саді
  • І.11. Де я проколовся?!
  • І.12. Вечір в театрі
  • І.13. Вечір в театрі (продовження)
  • І.14. Ви впоралися
  • І.15. На кладовищі
  • І.16. Проблема вибору
  • КРОК ДРУГИЙ: ВИМУШЕНИЙ. ЗІРВАНА БАШНЯ ІІ.1. ПРОЛОГ. На кладовищі (продовження)
  • ІІ.2. Дохідний дім булочника Септера
  • ІІ.3. Василь Лесицький - сищик невдаха
  • ІІ.4. Хочеш пояснень?
  • ІІ.5. Пані Хана
  • ІІ.6. Небалакучий кочегар
  • ІІ.7. Ти мене пограбуєш!
  • ІІ.8. Будемо ловити на живця
  • ІІ.9. Як давно ви знаєте Посередника?
  • ІІ.10. Горе злодії
  • ІІ.11. Прикре фіаско
  • ІІ.12. Кондитерська Семадені
  • ІІ.13. Виграна партія
  • ІІ.14. Опівнічний візит
  • ІІ.15. Від першої особи
  • ІІ.16. День дурня
  • ІІ. 17. Зірвана башта
  • ІІ.18. Орден Святого Станіслава
  • ІІ.19. Епілог
  • КРОК ТРЕТІЙ: САМОСТІЙНИЙ. БІСОВА ТАЧКА. 1. Приходь, якщо зручно
  • ІІІ.2. Приємного апетиту!
  • ІІІ.3. Ромчик живчик
  • ІІІ.4. Гоп-стоп
  • ІІІ.5. Труп
  • ІІІ.6. Нахаба
  • ІІІ.7. Хлопчик-тригер
  • ІІІ.8. Альма-матір
  • ІІІ.9. Професор Моріарті
  • ІІІ.10. Стули пельку і розказуй!
  • ІІІ.11. Антидот і тачка
  • ІІІ.12. Полювання на маніяка
  • ІІІ.13. Дівчина
  • ІІІ.14. Мало тебе били!
  • ІІІ.15. Побачення
  • ІІІ.16. Навкруги — самі маніяки!
  • ІІІ.17. Якщо ти мітиш в її хлопці
  • ІІІ.18. Хай поговорять.
  • ІІІ.19. Він знає, що я знаю
  • ІІІ.20. Я помилився
  • ІІІ.21. Поїдемо на Осокорки.
  • ІІІ.22. На старих дачах забагато щурів
  • ІІІ.23.Що вас пов’язує з цим типом?!
  • ІІІ.24. Ну й дурень ти, Холмогоров!
  • ІІІ.25. Випадковість (від першої особи)
  • ІІІ.26. Кавалерія підтягнулася вчасно
  • КРОК ЧЕТВЕРТИЙ: ВИРІШАЛЬНИЙ. ПРИВИДИ МЕТРОПОЛІТЕНУ. 1. Як важко кинути палити.
  • IV.2. Проблема Посередника
  • IV.3.Я знайшов іншого
  • Iv.4. Ми домовимось!
  • IV.5. Стійте, де стоїте!
  • IV.6. Хеміш Хогс
  • IV.7. Будинок з привидом
  • IV.8. Неадеквати і реакції
  • IV.9. Вартовий висуває гіпотезу
  • IV.10. Небезпека для Хогса
  • IV.11. 221В
  • IV.12. І знову пані Хана
  • IV.13. Хтось когось тримає за дурня
  • IV.14. Все не так
  • Iv.15. А я вам казав!
  • IV.16. Полонений
  • IV.17. Хлопці, ви кумедні
  • IV.18. Постріл в пітьму
  • Iv.19. Сварка в підземеллі
  • IV.20. Це очевидно
  • IV.21. Сашко Вартовий (від першої особи)
  • IV.22. Вітальня на Бейкер-Стріт
  • IV.23. Чи впевнений ти?
  • Iv.24. Час бути
  • КРОК ДРУГИЙ: ВИМУШЕНИЙ. ЗІРВАНА БАШНЯ ІІ.1. ПРОЛОГ. На кладовищі (продовження)

    — Ти довго плануєш стовбичити в мене за спиною, — роздратовано спитав Сашко. — Не знаю, звідки ти взявся, чи це ти, чи твій нахабний привид, але я дуже хочу тобі врізати, пацан!

    — Ти мене бачиш? — здивувався я.

    — І тебе, і цього… круглого. Авжеж бачу, я ж не сліпий!

    Посередник застиг, немов статуя, здивовано роззявивши рота. Кладовище поволі огортав сірий туман десь і колись. Я занервував.

    — Посереднику, ми ж домовились!

    — Це не я! — він дійсно виглядав спантеличеним. — Клянуся, пане Холмс…

    — Що?! — Сашко рвучко розвернувся. — Як ти назвав його, круглий?!

    — Охолонь, — швидко втрутився я, — і озирнися. Ти бачиш, де ми?

    — Я знаю, хто я і де я, — сердито відповів мій товариш. — А ось хто ти, і хто цей типчик, тут ще потрібно розібратися!

    Типчик поспішно зробив пару кроків назад.

    — Ваш Ватсон завжди такий агресивний, Шерлоку?

    — А от тобі я вріжу прямо зараз, — з насолодою пообіцяв Сашко. — Бачиш, я трошки не в гуморі через дурну витівку пацана, але з ним я потім розберуся, а ось ти… — тут він зрозумів, що в нього негаразди з диханням, в цьому дивному місці десь і колись, і ненадовго стулив пельку, намагаючись вирішити цю нагальну проблему.

    — Не панікуй, просто розслабся, — порадив я. — Тут завжди так.

    — Здається, ваш друг не занадто радий вашому чудесному воскресінню, — їдко зауважив Посередник, натягуючи круглий капелюх на круглу голову і невдоволено виблискуючи такими ж круглими окулярами.

    — Не радий? Та він просто вбити мене готовий від щастя! До речі, як ви нас сюди запроторили, аферисте?

    — Кажу ж — це не я! — палко заперечив той. — Ти так довго вагався, Кириле… — я схвально кивнув. Нарешті хитрий товстун називав мене власним ім’ям. — …що це місце вирішило все за тебе.

    — І за мене? — обурився Сашко, нарешті опанувавши дихання. — До чого тут я? Що за чортівня? Куди ви мене запроторили? Де кладовище, де могили?!

    — Ви ще спитайте, де трупи, — огризнувся Посередник. — Пристаньте на мою пропозицію, і я забезпечу їх вдосталь.

    — Що за пропозиція? — кисло спитав Сашко. — Та заховай ти, нарешті, ту кляту люльку! — визвірився на мене, — бо зараз я її тобі…

    — Вже сховав, — я й не помітив, що весь час кручу її в руках. — Не слухай цього підступного дідька! — менше за все я хотів, щоб в мої негаразди встряв ще й Сашко. — Ти взагалі тут ні до чого.

    — Стули пельку, покійничку, — відрізав він. — З тобою буде окрема розмова, бісовий ти шукач пригод, щоб тобі повилазило!

    Я прислухався до поради, щоб не драконити Сашка ще більше. Не такою уявляв я нашу зустріч.

    — Значить так, хлопці, — серйозно сказав Посередник. — Схоже, вибору у нас немає. Ні в кого. Кирило занадто довго думав, а може, справа в вас, Олександре. Тож займіться наступною справою, цього разу — обидва. Інакше звідси не піде ніхто.

    — Це погроза? — недобре посміхнувся Сашко.

    — Включи розум, хлопчику! — розлютився Посередник. — Я такий же заручник ситуації, як і ви! То дайте вже формальну згоду, і нумо до роботи.

    — Пацан, де ти викопав цього типа? — втомлено спитав Сашко. — Можна я його закопаю назад, поки ми на кладовищі… Або що там треба зробити, щоб його нарешті позбутися?

    — Взятися за справу, звичайно, — знизав плечима я. — Інакше він не відчепиться.

    — От халепа! — розстроївся Сашко.

    — Поїхали! — нетерпляче підсумував Посередник.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.