Зміст
  • Розділ 1.1. Цей жорстокий чарівний світ
  • 1.2
  • 1.3
  • Розділ 2.1. Правда, що не має значення
  • 2.2
  • 2.3
  • Розділ 3.1. Без шансу на порозуміння
  • 3.2
  • 3.3
  • Розділ 4.1. Нові слова і старі обличчя
  • 4.2
  • 4.3
  • Розділ 5.1. Провал на всіх фронтах
  • 5.2
  • 5.3
  • Розділ 6.1, Знайомий незнайомець
  • 6.2
  • 6.3
  • Розділ 7.1. Через ліжко до знань
  • 7.2
  • 7.3
  • Розділ 8.1. Що не вбиває, робить дивнішим
  • 8.2
  • 8.3
  • Розділ 9.1. Гра на роздягання
  • 9.3
  • 9.2
  • Розділ 10.1. Доросле кіно
  • 10.2
  • 10.3
  • Розділ 11.1. Обіцяна принцу
  • 11.2
  • 11.3
  • Розділ 12.1. Грізний і закоханий
  • 12.2
  • 12.3
  • Розділ 13.1. Знайомство з батьками
  • 13.2
  • 13.3
  • Розділ 14.1. Ще один монстр
  • 14.2
  • 14.3
  • Розділ 15.1. Ідеальний чоловік
  • 15.2
  • 15.3
  • Розділ 16.1. Неприємні питання, марні відповіді
  • 16.2
  • 16.3
  • Розділ 17.1. Обійми великої політики
  • 17.2
  • 17.3
  • Розділ 18.1. Влада, кохання і розплата
  • 18.2
  • 18.3
  • Розділ 19.1. Свобода вибору
  • 19.2
  • 19.3
  • Розділ 20.1. Мрія
  • 20.2
  • 20.3
  • Розділ 21.1. Торг без права на помилку
  • 21.2
  • 21.3
  • Розділ 22.1. Принади дикої природи
  • 22.2
  • 22.3
  • Розділ 23.1. Батьки, діти й помилки
  • 23.2
  • 23.3
  • Розділ 24.1. Брехня заради правди
  • 24.2
  • 24.3
  • Розділ 25.1. Дурість ціною в життя
  • 25.2
  • 25.3
  • Розділ 26.1. Урок історії для юної леді
  • 26.2
  • 26.3
  • Розділ 27.1. Чудеса і сумніви
  • 27.2
  • 27.3
  • Розділ 28.1. Прості радощі складних людей
  • 28.2
  • 28.3
  • Розділ 29.1. Обов’язки, можливості і бажання
  • 29.2
  • 29.3
  • 16.3

    – У дитинстві в мене була дресирована мавпочка, – без краплі емоцій сказав шаєр. – Вона робила цей фокус набагато вправніше. Потім її віддали Ендерові, а у мене з’явився папуга. Він умів озвучувати свої бажання словами. А для вас це занадто складно?

    «Не слухай», – наказала я собі.

    Рікадор ріє Нордес керує країною, йому грубіянити дозволено на законодавчому рівні. Та й усе справедливо. Мій промах. Я не впоралась із елементарним завданням. Мавпа б так не зганьбилася!

    – Ви бачили фотографії?

    Він повернув мені рівновагу і, не відповівши, підійшов до покоївки.

    – У вас гомілка вивихнута, – зауважив рівним тоном. – Не рухайтеся, через кілька хвилин вас огляне лікар.

    Потім торкнувся настінної Ньепи, зачиняючи мою вітальню, і попрямував до ліфта, не озираючись.

    Я наздогнала його, коли стулки вже змикалися, і знову ледь не розбила ніс. Цього разу мене виручив ліфтер. На відміну від Рікадора, він приділив мені максимум уваги. Хороший хлопець! Сподіваюся, його не звільнять за кілька добрих слів.

    Ми вийшли на першому поверсі.

    – Знову до дізнавача? – Я вивчила цей маршрут напам’ять. – Йому ви про фотоапарат не говорили, правда ж? Чому? Бачили знімки?

    – А що? – нарешті зволив відповісти шаєр.

    – Відмінна якість, так? Хочете такий пристрій?

    – Ще один? Не турбуйтеся, з мене досить і цього.

    – Га?..

    Я трохи розгубилася. Він привласнив собі ластонський девайс? Перетворив доказ на річ для особистого користування?

    – Що за незрозуміла цікавість, Анню? Хочете знати, чи дізналися ми про наступну мету ластонських злодіїв?

    – Про Дракона-засновника? – Я затамувала подих.

    – Про колекцію печаток Дракона Нордеса. Вона під надійною охороною. У вас інші відомості? Гадаєте, збираються викрасти останки Дракона?

    «Взагалі-то зустрітися з Драконом. Жаклін вважає, він досі живий і ви його ховаєте», – я дивилась на Рікадора і намагалася зрозуміти, що насправді таїться за його байдужістю напоказ.

    – Так, сіре. Хіба вас це не насторожило?

    – Серед знімків жоден не вказував на осквернення поховання.

    – Але…

    Я прикусила язика. Шаєр дивився фотографії, однак пропустив відео? Не вірилось. Цей чоловік надто допитливий, щоб не розібратися у всьому до кінця.

    – Хочете щось додати? – прозвучало з викликом.

    – Хочу. – Я глибоко зітхнула. – Можу стерти відеозапис, і тоді ви зможете віддати фотоапарат Кано, не компрометуючи шаєрона Вікарда.

    Рікадор зупинився за два метри від кабінету дізнавача. Задумливо засунув руку в кишеню і втупився у мене з лякаючою цікавістю:

    – Вважаєте себе дуже розумною?

    – Не вважаю дурнем вас, – не залишилася в боргу я. – Там простий інтерфейс, але щоб щось видалити, треба вміти читати по-нашому.

    Фотоапарат несподівано з’явився у мене перед носом.

    – І Валері, будьте люб’язні, – вишкірився шаєр.

    – Стерти? – Я не повірила власній удачі. – Тобто гаразд… Прикинемося, що цього відео не було? Облишимо шаєрона Вікарда, так? Готово. І Валері… До речі, щодо Валері…

    – Валері – не ваша турбота, Анню.

    Зневажливий тон зачепив якусь струнку в моїй душі і не дозволив мовчки завершити завдання.

    – Моя турбота – ця людина! – Я тицьнула Рікадору під ніс фотографію, на якій його обожнювана руда розмовляла з Патріком. Ну або з Петром, моїм ідеальним чоловіком, хоча навряд чи обидва імені мали стосунок до його реальної персони.

    – Ви вмієте впізнавати людей по потилиці? Вітаю, у вас відкрився серйозний дар. У поліції його оцінять.

    – Я вмію впізнавати людей по одягу. – З кожною хвилиною терпіти таке ставлення ставало все важче. – В обід цей костюм розмовляв із Валері Айронс, а ввечері клявся у коханні Аріні Керейрі. По-вашому, за пів дня він змінив власника?

    – По-моєму, ви лізете не в своє діло.

    Та що за дурень такий? Готовий позбутися доказів, щоби вколоти сильніше! Або?.. Стривайте! На мене йому начхати, тут жодних сумнівів. Виходить, він захищає Валері? Даремно я вважала його бездушним пеньком, але краще б він закохався у когось менш підозрілого.

    – Дозвольте зустрітися з Ріком, і я ні слова не скажу Кано про вашу подружку.

    Замість відповіді шаєр простягнув руку, вимагаючи фотоапарат назад.

    Я позадкувала:

    – Телефонний дзвінок. Усього один. Будь ласка!

    Його губи скривилися, однак посмішкою я цю гримасу не назвала б.

    – Я не шуткую, сіре. Дозвольте поговорити з Ріком.

    Він глузливо підняв брову:

    – Упевнений, Рік не встиг за вами скучити.

    – Хіба я прошу так багато?!

    За спиною відчувся потік повітря. Я різко обернулась. Угум, дізнавач, почувши шум, відчинив двері свого кабінету і спостерігав за нами з безмежним терпінням.

    – Кано, можна мені побачити Ріка?

    – Ріка? – він запнувся. – Побачити? Е… Не сумніваюся, ви його ще зустрінете. Коли-небудь.

    – Зараз. Дозвольте хоча б телефонний дзвінок! Я пересвідчуся, що він живий, і не хвилюватимусь. Ну ж бо! У ваших же інтересах, щоб я була в гарному настрої! Журналістам потрібна усмішка, а не сумна пика.

    Поки я свердлила Кано благальним поглядом, шаєр скористався моментом і відібрав фотоапарат.

    – Телефонували з лабораторії, сіре – дізнавач миттю перемкнув увагу на Рікадора. – Вони змогли отримати зображення чоловіка, який загрожував Валері. Нам пощастило, що на ній були сонцезахисні окуляри з дзеркальними стеклами. Його впізнали. Це Патрік Макалістер, ластонець. Той самий Патрік, що маніпулює Айрою Керейрою.

    – Гарна робота, Кано.

    Я почувалась обдуреною. Шаєр грався зі мною… Негідник! Прикидався необізнаним, щоб вивідати, чи не знаю я щось корисне. Ну як порозумітися з такою людиною? У нього все завжди під контролем, а ми з Ріком – не більше ніж пішаки.

    – Мені потрібен Рік. – Я схрестила руки на грудях і вимогливо задерла підборіддя, не уявляючи, чи надовго вистачить мого запалу. – Це не обговорюється.

    Шаєр глузливо пирхнув і переступив поріг кабінету.

    – Кано, будь ласка! Я ж була корисна! І буду!

    Дізнавач почав щось бурмотіти про правила, закони, укази… Я не слухала. Дивилася сумними очима і подумки наказувала коритися.

    Не спрацювало, звичайно ж. Він провів мене всередину, знову завів стару пісню про неможливість деяких планів…

    – Я згоден, – раптом заявив шаєр. – Кано?..

    – Сіре?

    – Влаштуйте нам розмову з Ріком.

    Дізнавач пішов, накульгуючи помітніше, ніж зазвичай. Рікадор витягнув із шухляди столу телефон і дочекався дзвінка.

    – Це вас, Анню. – Зняв слухавку і передав мені.

    Я схопила її, підозрюючи черговий обман.

    – Рік? – вимовила запитально.

    – Я так радий нарешті почути твій голос! – долинуло з телефону.

    Безсумнівно, це був він. Я ні з ким би його не переплутала!

    – Ріку! Як ти? Де тебе тримають? У тебе все гаразд?!

    Поруч кашлянув шаєр, підказуючи, що питання некоректне.

    – Ви збираєтеся підслуховувати?! – обурилась я.

    Він посміхнувся і сів у крісло.

    Ну й добре. Його присутність хвилювала мене найменше. Головне: я домоглася свого. Рік живий, а все інше – просто політика.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.