Розділ 34.

- Алло, Гриб, якого дідька?! — Настя випалила, як тільки той підняв слухавку.

- І тобі доброї ночі, Сія, — з задишкою в голосі відповів той.

- То ми тепер на росіян працюємо?

Анастасія повернула голову. Віка її не чула. Занадто сильно накинулась на спиртне.

- З якої це радості?

- З такої, що Віктор зараз краде державне замовлення. Протокол шифрування для розвідників. Наших, трясця, розвідників!

Мовчанка. Настя чула лише важке дихання.

- Ясно, чому вони так багато платили. Згортай операцію. Хай Тост забирається звідти. Ти точно впевнена, що то росіяни?

- Впевнена.

Вона таки знайшла, де не додивився Гриб. Точніше, думала, що знайшла. За роки роботи, Геннадій не раз доручав їй збирати дані про клієнтів, тож вона трохи набила руку. Гриб не знав, що Аарон підставна особа і перевіряв його на наявність правдивої інформації. Настя вже знала, через дані, котрі діставав Віктор. Тож дивилась вона вже конкретніше. І додивилась через дурницю.

Соцмережі. Точніше список вподобаних сторінок у фейсбуці. Всі ультра праві течії*, підписка на фанатські групи президента Росії. Навіщо шведу російський контент? Ну як можна, так по дурному спалитись? Гриб перевіряв його на предмет громадянства, робочі сторінки, бази даних Інтерполу. І недогледів елементарного.

(*В країнах європи ультраправі течії переважно фінансуються російською федерацією).

- Якщо впевнена, — сказав Гриб. — То скасовуємо замовлення.

- У вас прокинувся патріот?

- Як сказала сьогодні одна мудра людина: ми не можемо дозволити своїми вчинками, чи бездіяльністю втратити країну!

- Передайте цій мудрій особі, що вона гарно на вас впливає.

- Передай Віктору мої вибачення, що втягнув його в це лайно.

- Пере... Ох, трясця! Геннадію, а ще хтось знав про Datasupport і державне замовлення?

- Не знаю, чому ти питаєш?

Світло вимкнулось, зображення з камер пропало. Настя сподівалась, що там на такий випадок десь стоїть резервний генератор. Сія знала, що це було не просто так. Перехопила управління коптером.

Миттю спустила його вниз. Їй було наплювати, чи хтось побачить маленький летючий апарат. Навпроти офіс центру припаркувався сірий мікроавтобус. Настя зависла над ним.

- Настя, що там?

З мікроавтобуса вийшло четверо чоловіків у чорному одязі. Облич було не видно. Але були номера машини.

Миттю вбила їх в базу даних. Транспорт зареєстровано на компанію Фіксер.

- Гриб, ви знаєте таку компанію, як Фіксер?

- Це одна з фірм Сіренка. Настя, що там відбувається?

- У Віктора зараз будуть гості.

***

Все світло згасло. Тост почув, як в кабінетах синхронно почали пищати УПС. Компанія берегла техніку і боялась перепадів напруг. Серверна все ще працювала. Дані майже скачались.

- Тост, до тебе хтось йде. Вшивайся звідти!

В їхній роботі таке бувало. Не часто, але щоб взагалі без цього – то ніяк.

Він спробував під'єднатися до камер, але відсутність світла не давала цього зробити. Камери могли ще деякий час працювати. Але не працювали роутери.

- Що там таке? — прошепотів.

- До тебе йдуть люди Сіренка.

Віктор спохмурнів. Глянув на дисплей. Дев'яносто два відсотки.

- Вшивайся звідти!

- Не вийде.

Якщо він піде, вони зможуть без перешкод дістатись до даних. Сіренку однаково на кого працювати. Ще до завтрашнього ранку він скине все замовнику. Обірвати з'єднання і підняти тривогу? Не виключено, що конкуренти вже в мережі й шукають там гостей. А тут він себе викаже. Або Настя наробить зараз дурниць і вони знатимуть її місцеперебування...

***

Чотири фіксера зайшли в будівлю. Команда конкурентів діяла більш грубо, ніж Сплячі Собаки.

Вони швидко вклали охорону в холі, відключивши перед тим сигналізацію. Один з них дістав телефон і щось написав.

- Є світло, — сказала Сія. — Перепідключаюсь.

Охоронці на горі зраділи, коли увімкнувся телевізор. Знову можна дивитись футбол. Лише один з них зауважив, що до них їде ліфт. Сія залишила коптер висіти над машиною. Під'єдналась до камер.

- Я вмикаю тривогу! — оголосила.

- Стій!

- Точно! — ледь не ляснула себе по лобі.

Вона може бути не одна в мережі. Потрібно пересвідчитись, що більше нікого немає.

Звичайному користувачу не зрозуміло, як відбуваються пошуки хакера. Для них це виглядатиме, як двоє людей в різних локаціях швидко дріботять пальцями по клавіатурі. Їм не цікаво вдаватись в деталі.

Проте, ті хто знає, як це відбувається, сприймають це як дуель. Двобій між двома програмістами.

Сія полізла шукати Логи. Кожна дія на будь-якому пристрої записується. Це рідко літературний текст, частіше ключові слова та символи. Воні ні про що не скажуть пересічному користувачу. Але для Насті то все було достатньо промовисто. Вона почала фільтрувати Логи. Ось дії, котрі робились системою.

Ось те, що зробила вона. Миттю видалила все. А ось те, що робив ще хтось. Хакер все ще намагався під'єднатися до камер. Дилетант. Сія, сама не знаючи цього, блокувала йому доступ. Думала, то система хотіла її викинути. Он воно як виявляється. Не маючи можливості слідкувати, що відбувається, він вирішив вимкнути світло в усьому будинку. Настя миттю вимкнула камери в серверній і видалила попередні записи. Хай думає, що вони вийшли з ладу через можливий перепад.

Всередині фіксери зачинили двері на замок, вимкнули все світло у фоє. Один з них дістав пістолет. Троє були неозброєні, або не показували, чи мають якусь зброю. Тоді вони розділились по двоє осіб стали біля ліфтів.

- Скільки їх? — пошепки запитав Віктор.

- Один водій гадаю ще один в салоні. Всередині четверо...

Ще один піднявся з-за стійки охорони. Приєднався до четвірки біля ліфтів.

- П'ятеро. Тост, забирайся звідти.

Погляд зачепився за кілька рядків Логів. Хакер виказав себе. Настя швидко знайшла слід. Кілька команд і система викинула його геть. Хай підключається наново, але швидко це не буде.

- Дилетант, — тріумфально всміхнулась до себе. — Понабирають по оголошенню...

Хвилю зловтіхи перервав Тост.

- Дані скачані. Надсилаю резервну копію у Львів і запускаю шифрування сервера.

- Ти не встигнеш!

Віктор промовчав. Зловмисники тим часом зайшли у ліфт. Настя затамувала подих. Вони піднімуться за кілька секунд. Віктор опинився сам на сам проти п'ятьох зловмисників

Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

Вподобати!
Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.