Зміст
  • ПРОЛОГ
  • ГЛАВА 1 ЗНАЙОМСТВО
  • ГЛАВА 2 "СВІЙ ХЛОПЕЦЬ" - ВАСЬКА
  • ГЛАВА 3 КОМАНДА
  • ГЛАВА 4 КРАСОВСЬКІ
  • ГЛАВА 5 В ГОСТЯХ
  • ГЛАВА 6 НАУКА
  • ГЛАВА 7 РАДІСТЬ І ПЕЧАЛЬ
  • ГЛАВА 8 ПОМСТИЛИСЯ
  • ГЛАВА 9 ПОРЯТУНОК
  • ГЛАВА 10 БЕЗЦІННІ ПОДАРУНКИ
  • Глава 11 ЖАХЛИВА ТРАГЕДІЯ
  • Глава 12 СКЛАДНІ ЧАСИ
  • ГЛАВА 13 ГІРКА ПРАВДА
  • ГЛАВА 14 ВІРА
  • ГЛАВА 15 ВІТЕР ЗМІН
  • ГЛАВА 16 СЛАВНІ ВИХІДНІ
  • ГЛАВА 17 ДОРОГА, КРАСИВА, КОХАНА
  • ГЛАВА 18 НАПРУГА
  • ГЛАВА 19 ЖОВТІ ТЮЛЬПАНИ
  • ГЛАВА 20 ВЕСНА ЛЮБОВІ
  • ГЛАВА 21 ЗАГАДКОВИЙ ГЕРОЙ
  • ГЛАВА 22 НЕВІСТКА ТА СВЕКРУХА
  • ГЛАВА 23 У ПОШУКАХ РОБОТИ
  • ГЛАВА 24 КАРТИНА
  • ГЛАВА 25 НАПОЛЕГЛИВИЙ ЗАЛИЦЯЛЬНИК
  • ГЛАВА 26 ІНТЕРЕСИ
  • ГЛАВА 27 ДВА БАЖАННЯ
  • ГЛАВА 28 ВТРАТА
  • ГЛАВА 29 АРОМАТ ФІАЛКОВИХ ПАРФУМІВ
  • ГЛАВА 30 НЕПОРОЗУМІННЯ
  • ГЛАВА 31 ВІДНОВЛЕННЯ
  • ГЛАВА 32 ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК
  • ГЛАВА 33 СВЯТО
  • ГЛАВА 34 РІЕЛТОР
  • ГЛАВА 35 ПЕРСПЕКТИВНІ ГОРИЗОНТИ
  • ГЛАВА 36 КАРЕЛІНА
  • ГЛАВА 37 СУКНЯ
  • ГЛАВА 38 ВИПУСКНИЙ
  • ГЛАВА 39 ПАРИЖ
  • ГЛАВА 40 ТАЄМНІ ПОЧУТТЯ
  • ГЛАВА 41 УСЕ ТАЄМНЕ КОЛИСЬ...
  • ГЛАВА 42 ПЛАНИ ТА НАДІЇ
  • ГЛАВА 43 ПРОПОЗИЦІЯ
  • ГЛАВА 44 ТІШКА
  • ГЛАВА 45 ВИСТАВКА
  • ГЛАВА 46 МАМА І ТЕЩА
  • ГЛАВА 47 ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ
  • ГЛАВА 48 НАРЕЧЕНА
  • ГЛАВА 49 ПОДВІЙНЕ ВЕСІЛЛЯ
  • ГЛАВА 50 СПРОБИ РОЗІБРАТИСЯ
  • ГЛАВА 51 РОБОТА МРІЇ
  • ГЛАВА 52 СПОКУСА
  • ГЛАВА 53 ВАЖЛИВІ РОЗМОВИ
  • ГЛАВА 54 НЯНЬКА
  • ГЛАВА 55 ПОЇЗДКА ДО ПАРИЖА
  • ГЛАВА 56 ПЕРЕДЧУТТЯ
  • ГЛАВА 57 ІЛЮЗІЯ ОБМАНУ або ГОСПОДАР ДУШІ
  • ГЛАВА 58 ПОВЕРНЕННЯ ЄГОРА
  • ГЛАВА 59 ПОШУК ВИХОДУ
  • ГЛАВА 60 ПЕЧАЛЬНА НОВИНА
  • ГЛАВА 61 ЛІКАРНЯНІ ХВИЛЮВАННЯ
  • ГЛАВА 62 ВИКРИТТЯ
  • ГЛАВА 63 НАРОДЖЕННЯ
  • ГЛАВА 64 БОРОТЬБА
  • ГЛАВА 65 КОПІЯ
  • ГЛАВА 66 ТЕМНА СМУГА
  • ГЛАВА 67 НЕ БУЛО Б ЩАСТЯ,,,,
  • ГЛАВА 68 КУМ І КУМА
  • ГЛАВА 69 ПРОЗРІННЯ
  • ГЛАВА 70 ВИПРОБУВАННЯ
  • ГЛАВА 71 ДОПОМОГА
  • ГЛАВА 72 ВТРАТИ
  • ГЛАВА 73 ЄГОР +КАТЯ
  • ГЛАВА 74 ЗУСТРІЧ
  • ГЛАВА 75 ВІДКРИТТЯ ГОТЕЛЮ
  • ГЛАВА 76 РОМАН "Серця чотирьох"
  • ГЛАВА 77 ЦІННА ЖІНКА
  • ГЛАВА 78 КАРТИ ВІДКРИТО
  • ГЛАВА 79 ВІДВЕРТО ПРО ПОТАЄМНЕ
  • ГЛАВА 80 КУЛЬБІТИ ДОЛІ
  • ГЛАВА 81 СОЛОДКА БРЕХНЯ
  • ГЛАВА 82 БЕБІ-БУМ
  • ГЛАВА 83 ДОЛЕНОСНЕ РІШЕННЯ
  • ГЛАВА 84 НОВЕ ЖИТТЯ
  • ЕПІЛОГ
  • ГЛАВА 54 НЯНЬКА

    — Які ж ви молодці, що вибралися погуляти містом. Весна – чарівна пора року, - розгортаючи упаковку «Київського торта», сказала Світлана Валеріївна. – Гулечко, ти де там, йди, чаюватимемо.

    Поки Василина з Льошкою гуляли набережною, Гуля напекла хрустів. Ці ласощі давно вже стали улюбленими в будинку Топазових, і Гуля це знала.

    — А чого так багато смачного, свято яке? – наївно запитала Світлана Валеріївна, коли всі посідали за стіл. - То, може, я наливку вишневу дістала б, га?

    — Мати, ти сядь, зараз тебе радуватимемо, - Льошка посадив маму і приголомшив, - Ти скоро станеш бабусею. Не проти?

    Світлана Валеріївна не могла й слова вимовити. За лічені секунди в неї на очі накотилися сльози, вона встала, підійшла до Василини і обняла її.

    — Дякую, доню, - трохи згодом змогла вимовити Світлана Валеріївна. - Я вже думала, що не дочекаюся. Василиночка, я чим зможу, допомагатиму. Витягнемо і навчання, і малюка на ноги піднімемо. Ти в лікаря вже була?

    — Так. У поліклініці на облік стала. Тепер аналізи треба здати, – зізналася Ліса.

    — Поліклініка – це добре, але я тебе до свого гінеколога заведу. ПРекрасний фахівець. Ти як почуваєшся? Чи не нудить? Занепад сил може? Потрібно тепер більше відпочивати.

    — Все добре, Світлано Валеріївно. Як космонавт. Сама дивуюсь, - зізналася Василина. – Лікар сказала, що вагітність проходитиме добре, бо у нас із Льошею однакова група крові. Не має бути резус-конфлікту.

    — От і славно, – Світлана Валеріївна була просто на сьомому небі від щастя. Вона згадала, як кілька років тому, коли її син Олексій жив із Женею, викликала потенційну невістку на відверту розмову, запитавши, як вони з Льошкою бачать своє майбутнє, і почула те, що хотіла б не чути ніколи:

    — Якщо ви про дітей, то найближчих років десять я не планую їх заводити. Як я буду творчістю займатися, коли хтось кричатиме і вічно відволікатиме? Та й Льошка не дуже поспішає, я дивлюся, стосунки реєструвати.

    З того часу ставлення до Євгенії у Світлани Валеріївни змінилося. І якщо раніше вона намагалася підштовхнути сина до одруження, то після цієї розмови – навпаки, робила все можливе, аби Льошка та Женя розбіглися. Не дивно, що одного прекрасного дня вони справді розбіглися.

    Пропозиція Гулі, щоб Василина провела літо у Кіровську, Світлані Валеріївні навіть сподобалася. Легке невдоволення Льошки з приводу від’їзду молодої дружини на далеку дистанцію мати швидко зам'яла:

    — Синку, припиняй ці свої егоїстичні замашки. Не про себе тепер уже треба думати, а про дитину. Це зараз лише початок літа, а ще трохи й почнеться ця божевільна спека та задуха. Ти хочеш, щоб Василина тут маялася? Цілими днями у цій залізобетонній коробці сиділа? А там річка, не така загазованість, чисті продукти. Гуля права. А ти будеш на вихідні приїжджати чи коли захочеш.

    Льошка був вихований у найкращих традиціях єврейських сімей, тож звик слухати маму.

    — Світлано Валеріївно, я переводжуся на заочне і перебираюся до Кіровська, - приголомшила новиною Гюльчатай.

    — Гулечко, чому, дівчинко моя? - Світлана Валеріївна боялася того моменту, коли дівчатка підуть, але думала, що це станеться не так рано. - Якщо ти думаєш, що потісниш нас якось, то це не так. Я до тебе, як до доньки, звикла.

    — Я знаю, Світлана Валеріївна. Але я хочу піти працювати. Буду до вас у гості приїздити на період сесій і під час іспитів. Не переживайте, бачитимемося.

    ***

    Пошук няні виявився більш складним, ніж припускав Толік. Кандидатура сестри Анжеліки Тані відпала, оскільки виявилося, що вона влаштувалась на гарну роботу, і навіть закрутився роман із заступником директора фірми. Мати Анжеліки, Любов Павлівна, наполегливо просила не чіпати Таню, щоб вона змогла влаштувати своє особисте щастя.

    — Мамо, а ти зможеш з Тішкою поняньчитися? - запитала Анжеліка.

    — Коли треба посидіти – привозьте, до вас не поїду, – категорично відповіла Любов Павлівна. Ту саму пісню почув Толік і від своєї матері, Єлизавети Григорівни.

    — Синку, я зі школи пішла, щоб татові допомагати у ресторані. Вони з Гнатом будівництво готелю затіяли. До вас ну ніяк. А чому ти не привезеш Тишеньку до нас? У нас тут і Василина, і Гуля. Няньок вистачає.

    — Це мам, коли Анжеліка поїде до Парижа на тиждень, тоді привезу, а поки що мені тут потрібна нянька. Добре, шукатиму, - Толік підняв усі агенції, від кастингу нянь у нього просто кругом йшла голова. Усі няньки, які йому подобалися, не подобалися Анжеліці. А її варіанти лякали Тішку, той заходився у плач.

    — Що ти хочеш? Давай визначимося з бажаннями, – вже кипів Толік.

    — Скажімо так, не Мері Поппінс, але не дуже молоду і не стару, - змалювала орієнтири Анжеліка, але така не зустрічалася.

    — Чи вибачиш ти, синку, нас із мамою-дурепою за ці експерименти? — риторично звертався Толік до Тішки, який засинав у нього на руках.

    — Досить! Перша, яка сподобається Тихонові, тобто він у неї на руках не плакатиме, стане його нянею. А то в мене мозок розірве, — гаркнув Толік. Тихонові сподобалася Жанна, симпатична струнка шатенка з короткою стрижкою та гарними рекомендаціями з попереднього місця роботи. Незважаючи на те, що Анжеліці не сподобалося рішення чоловіка, Толік найняв на роботу тридцятирічну Жанну. Жінка відпрацювала лише два дні, а невдоволення Анжеліки було на цілий рік.

    — Толя, я розумію, виходячи з якогось чинника, ти брав цю ляльку. Красива жінка, не питання. Але ж ти так ратуєш за сина. Так ось вона некомпетентна.

    — Чому б тобі, такій компетентній, не сидіти із сином самій, і в мене б менше було геморою. Чим тобі Жанна не догодила?

    — Ти бачив, як вона перед тобою крутить стегнами? Та такій не важко буде вкласти тебе в ліжко і двічі зґвалтувати. Вже чи ще приміряється? - кипіла Анжеліка. Толік і сам бачив, що дівчина відверто кокетує з ним, але чи бажання позлити Анжеліку зіграло, чи реально хотів бачити в будинку красиву жінку, а не бабусю. Сам не зрозумів, чого хотів.

    — За перспективу подвійного зґвалтування окреме дякую, – вирішив поіронізувати Толік. – У чому її некомпетентність? Факти, Енжи, можна дізнатися? Тішка наче життєрадісний і няню обіймає. Чи ти ревнуєш не тільки мене до няні, а й сина до Жанни?

    — Вона мало гуляє з Тихоном на вулиці. Прогулянка на свіжому повітрі має тривати три години. Вранці годину та ввечері дві години.

    — Не питання, я поясню твої вимоги Жанні. Це все претензії? – роздратовано спитав Толік, знаючи, що для Анжеліки ще елементарно назбирати.

    — Анатолію Володимировичу, я не подобаюсь вашій дружині, це дуже помітно. У мене є маленька дитина, п'ять років, я знаю, як поводитися з дітьми. Хіба можна в спеку з шестимісячним та ще довго гуляти? Та й де гуляти? У дворі старші діти кричать, Тішка прокидається, – обурювалася Жанна.

    Толік спеціально виділив час, показав Жанні найкращі місця в районі – невеликий парк, захований між будинками, та дворик біля будинку № 90, у якому діти ніколи не граються, бо там не встановили гойдалки – лише дві лавки.

    — Ось тут взагалі благодать. Заколихали Тішку, нехай собі спить, а самі сіли на лавку і любовний романчик можна почитати, - пояснив Толік. – А увечері чудово можна біля школи посидіти на стадіоні. Там зазвичай мами з малечею тусуються.

    — Все, мій терпець урвався, - через два тижні з моменту прийому на роботу Жанни, заявила Анжеліка. - Які б зауваження я їй не робила, вона пирхає і заявляє, що ти її найняв, ти й звільниш. Я взагалі-то мати. А ви там спілкуєтеся між собою, я ні до чого?

    — Жанна взагалі не любить критики та гостро реагує на зауваження. У цьому ви з нею схожі, — знову вигородив Толік няньку, чим викликав чималі підозри у Анжеліки.

    Помітивши, що її помічниця дуже збуджена, Кареліна прямо (як завжди робила) запитала:

    — Що сталося, Ліка? Яка блоха вкусила? Чи критичні дні?

    — Гірше, - зізналася Анжеліка. - Чує моє серце, закінчиться все тим, що я прийду додому, а ця няня в ліжку з Толіком кувиркатиметься. Ну не подобається мені вона. А якщо мене ще не буде тиждень, то у-у-у…

    — Не подобається, звільняй та шукай іншу. Хазяїн – пан. Краще все ж няні у віці, хоча ... Твоєму Толіку, на мою думку, будь-яку не питання в ліжко укласти, при варіанті, що він цього захоче. Але я не впевнена, що йому потрібні такі проблеми. Хоча, краще перебдіти. Я знаю людей, які встановлять камеру в кімнаті, компромату одразу море буде. Тобі це треба?

    — Це ж дорого, мабуть, камера? – поцікавилася Анжеліка.

    — А ми оренду оформимо, на місяць чи на два. Цілком прийнятні бабки. За гроші не парся. Ти про чоловіка та дитину думати маєш. Я, звичайно, рада, що ти вийшла на роботу, але ти впевнена, що не поспішила? Тихін ще маленький?

    — Просто вдома набридло до чортиків, - зізналася Анжеліка. - Починаю звіріти, злюся, Толіку перепадає найбільше. Він, звичайно, терпить, але всякому терпінню приходить кінець.

    — Якщо ти так любиш чоловіка, може, не варто в Париж зі мною летіти? Я б і сама змоталася, - Діана все частіше ловила себе на думці, що виконує роль зводні. - Адже все може сильно змінитися, ти повинна розуміти.

    — А якщо я хочу, щоб нарешті щось змінилося? Я хочу свята, а не постійних сірих буднів. Якщо не з тобою, полечу сама, – Анжеліка говорила надто переконливо.

    Три дні Анжеліка розважала себе щовечірнім шоу «Що робила нянька за весь день?», поки, нарешті, їй не пощастило побачити навіть більше, ніж вона очікувала.

    Справа в тому, що Жанна помітила встановлену відеокамеру і подумала, що це зробив господар – Толік. Погодувавши, заколисавши й поклавши Тішку до ліжечка, вона вирішила пробудити в Толікові інтерес до своєї персони. Як би ненароком дуже повільно, щоб у того, хто буде переглядати, був час помилуватися її принадами, перевдяглася прямо в зоні зйомки камери в халатик. Одного не врахувала Жанна - дивилася запис Анжеліка. Потім, правда, і Толіку принесла подивитися.

    — Ну і що? Вона ж не знала, що камера, переодягалася. А де їй переодягатися? - Толік не побачив у діях Жанни нічого поганого.

    — Ти подивися, яка білизна? А рухи? Яка баба так перевдягається? Тільки напоказ із таким артистизмом це роблять. Пряма їй дорога у бордель. О, порекомендую в стриптиз влаштуватися. Там їй і пілон видадуть по блату, - Анжеліка вже передчувала, як вона звільнятиме Жанну.

    — Енжи, я її брав на роботу, я її й звільнятиму. А ти свою жовч десь в іншому місці виплеснеш. З Тішкою вона порозумілася, нормальна була б нянька, - після перегляду відео Толік і сам зрозумів, що з цією жінкою треба прощатися. Йому не потрібні були такі проблеми, адже інтерес Жанни до нього був очевидним. А як він прогресуватиме, хто може передбачити? Толік не знав, який біс сидить у душі загадкової Жанни. Майже весь об’єм Толікової душі займала інша жінка.

    Толік звільнив Жанну делікатно, заплативши більше, ніж було обумовлено. Він також придумав привід, мовляв, його мама погодилася повозитисяя з онуком. Якоюсь мірою частка правди в цьому була: після відльоту Анжеліки Толік мав відвезти сина на тиждень до батьків у Кіровськ.

    У липні Анжеліка з Кареліною відлетіли до Парижа. Толік хотів спочатку сам поняньчиться з Тішкой, радіючи свободі дій і можливості побути з синком. Але невдовзі зрозумів, що без жіночих рук не впорається. Та й Давид подзвонив, мовляв, пригнали нову партію машин, треба терміново оформляти.

    — Льошка, ти за дружиною скучив? – спитав Толік у замиленого кума, коли той увечері повернувся після дня шалених екскурсій. – Поїхали разом до Кіровська, га? Я Тішку завезу матері, бо тиждень попереду забійний передбачається.

    Раніше Толік, знаючи, що Василина в Кіровську, помчав туди сам, не залучаючи Льошки. Але тепер він боявся себе - присутність Льошки слугувала нагадуванням, що "не можна", вона чужа дружина. Льошка сів за кермо, а Тішка всю дорогу проспав у Толіка, що сидів на задньому сидінні, на руках.

    Василина так і не змогла собі відповісти чітко, кого з трьох вона рада була бачити найбільше. Тільки Толіку дісталася посмішка і «привіт», Льошці нетривалий поцілунок, а Тішці розпростерті обійми. Дитина теж дуже рада була бачити Василину, бо простягла до неї свої пухкі рученята й почала щось белькотати на своєму, тарабарському.

    — Я бачу, син у надійних руках, – сказав Толік без емоцій і почав вивантажувати з багажника коляску з іншими речами Тихона.

    Обідаючи всією родиною, довго говорили. Спочатку про службу Ваньки, якому, судячи з того, що він написав у листах Гулі, навіть подобалося служити.

    — Гуль, так і пише, що йому там більше подобається, ніж удома? – не вірив Толік.

    — Пише, що нудьгує, але там потоваришував з багатьма хлопцями, один навіть перед дідом за нього заступився, коли побилися, - Гуля намагалася не дивитися на Толіка. Вона ніяк не могла забути тієї сцени, коли Толік цілував Василину в коридорі, тож думала про нього погано.

    — Впізнаю братика, щоб він та й не побився, - ці слова Толіка додали неприязні до нього в душі Гулі. - І що, як дід, живий? – уколовшись об гострий погляд Гулі, Толік знітився. - Не дивися на мене так. Я люблячи. Я теж Ваньку люблю, тільки ми з тобою його по-різному любимо. А що наш англієць? Що від Єгора чути? – вирішив перевести розмову, відчуваючи, що Гюльчатай незабаром його спопелить власними очима-вуглинами.

    — Єгор не приїде на канікули. Там залишиться, – повідомив Володимир Петрович.

    — Мабуть, бабу собі знайшов, - це було перше, що спало на думку Толіку.

    — Він англійську мову вчить. У вересні повернеться, – поправила Василина. - А якщо зустріне там собі наречену, то це чудово.

    Толік спочатку хотів увернути дотеп, що сім'я вийде дуже інтернаціональна: у одного брата дружина узбечка, а в іншого – англійка, але знову нарвався на сердитий погляд Гульчатай і подумав, що такого жарту вона йому не пробачить. Просто посміхнувся і промовчав.

    Увечері Володимир Петрович вирішив похвалитися молоді будівництвом готелю. Поки було вигнано лише перший поверх, але глава сімейства пишався й цим.

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Мавка (Ганна Заворотна)
    18.03.2023 18:15
    До частини "ГЛАВА 54 НЯНЬКА"
    Спойлер!
    Можна маму Льоші попросити, як тітку Анжеліки, няньчитись із Тихоном, наче, ця кандидатура може всіх влаштувати
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше