Зміст
  • Сватання на Гаврилівці
  • Карасики
  • Люте купання
  • Любовний лицарський роман
  • Прослуховування
  • Хазяїн
  • Як жаба літала…
  • Авада Кедавра
  • Коти проти собак
  • Мої уроки російської мови
  • Театрал
  • Марчендайзер-шоу
  • Блохогінне
  • Морський бій
  • Крілики
  • Я і мій зоопарк
  • Перший холодець
  • Батьківські турботи
  • Перейменування
  • Зая
  • Я шукаю роботу
  • Правила дорожнього руху
  • Екологічна пісня
  • Пригоди котика Мікоша
  • Сільодочка
  • Морський етюд
  • Хрещенське диво
  • Майстер йога
  • Я, вогонь і відьма
  • Жах на крилах ночі
  • Карантин
  • Уроки української літератури.
  • Казкові плани на життя
  • Внутрімишечно
  • Свято осені
  • Ячмінь
  • Мандибурка
  • Коротка історія морської хвороби
  • Какулєни зранку
  • Вхід в метро
  • Домострой
  • Статеве дозрівання
  • Воротар села
  • Скидка
  • Ромашковий чай
  • Любов і видра
  • Кілька в томаті
  • Хорор
  • Чикачка
  • Цар Салтан
  • Пізанська вежа
  • Мурзік і Гулічка
  • Печера кохання
  • Алергія і коронавірус
  • Справедливість
  • Курка з удочкою
  • Зірка барахолки
  • Доктор філософії
  • Няньки і собака Пірат
  • Морські делікатеси
  • Огірки і коти
  • Як я вмощувався на роботу
  • Життя vs анекдот
  • Ковбой
  • Правда та кривда
  • Мої конкуренти
  • Батьківські збори
  • Дитячий спогад або мами мене зрозуміють….
  • Складності входу і виходу
  • Порода
  • Гарний день
  • Мрія
  • Замок на роті
  • Чорноморські сценки
  • Знайомство з грибами
  • Бета-рідер нещасний
  • Колискова
  • Як правильно рὸжиться
  • А я котик, в мене лапки…
  • Як я був конем...
  • Відьомське коло
  • Як я рожав
  • Накарачки
  • Ангел і потяг
  • Щмас
  • Роздягальня
  • Волейбол
  • На кукан
  • Укушений
  • Ностальжі або трохи з життя молодих коней.
  • Чайна церемонія
  • ПЛР і я
  • Мовчання стоматолога
  • Як мене переїхала машина
  • Побачити за вікном
  • Домашні яйця
  • На краю промзони
  • Я і леді
  • Трамплін, любов і копчик
  • Тиха історія про велику любов
  • Новорічна казка за дуже знайомими мотивами
  • Бустеризація
  • Опасності нєт!
  • Злочин і кара
  • Ударений
  • Тероборона. Бекграунд бійця.
  • Стільчик у Львові
  • Хіть декомунізації
  • Постановка діагнозу
  • Сірожа і глухота
  • Потойбіччя уроків онлайн
  • Коти також люди
  • Львівські перці
  • Я і моя сваха
  • Синя чашка
  • Заводський брак
  • На рибу
  • Як я українізовував мочалку
  • Хлібороби і зємлєдєльци
  • Підозрюваний
  • Вечірня казка
  • Мокра земля
  • Дороги, які не обирають.
  • Мої діалекти
  • Практика ймовірності
  • Дуже здорове харчування
  • Чорноморський гарбуз
  • Найцінніше
  • Штєц
  • Я, юристи та Арчі
  • Злигодні перекладу
  • Реактивність
  • Мої спортсмени
  • Світлі будні ютуберів
  • Страсті за бібліотекою
  • Любов і голуби. І гроші
  • Горенько мені
  • Мої конкуренти

    Застереження. Всі мої враження є випадковими оціночними судженнями. У Вас було, є і буде все інакше. Набагато краще.

    Моя спроба влізти з ногами в книготоргівельний бізнес до сих пір не виглядає блискучою. Якщо не лізе, Сірожа, то краще подумай. Важкувато витримати конкуренцію з боку акул бізнесу, які, порівняно зі мною, мають необмежені конкурентні переваги.

    Я роблю рекламні підводки, буктрейлери, анотації, умовляння, компліменти, видавлюю чим можу сльози. А вони ходять собі козирними тузами, не скажу якими. І всьо. В моє віконце лагідно шкребеться лапкою ніжно усміхнений песець.

    На днях вдався до крайніх заходів. Проник на чужу територію під прикриттям і перевірив якість обслуговування в конкурентів. Якраз тре було купити в подарунок книгу одній гарненькій книгоїжці. На день народження, що через два дні.

    Yakaboo відкинув зразу, бо в мене мимовільно виникає непристойна рима «я довбу», коли бачу їхні ціни. Тож зупинився на Bukva. «Найбільший магазин книжок». Звучить!

    Вибрав книжку і погодився сплатити карткою і вартість, і доставку. За мить попросили підтвердити замовлення. Підтвердив, відмітивши оперативність. Ще мить і повідомили, що замовлення буде відправлене зазначеній особі на зазначену адресу Нової пошти. Кінець зв’язку.

    Я сторопів. Ей, а платити куди? П'ятнадцять хвилин гарячково рився сайтом і електронками, щоб знайти бодай-якісь реквізити куди платити. Глухо. Спітнів. Вам коли-небудь за Ваші гроші дарували книжку, включаючи вартість доставки? А я от, по ходу, сподобився на такий подарунок, ваблячий новизною підходу. Племінниці дружини на день народження.

    Показувало на половину дев’ятого вечора і я зрозумів, що мені з цим спать.

    Спалося мулько і о дев’ятій ранку почав рватися на Bukva. По основному (київському) телефону автовідповідачка загадковою російською попросила залишити повідомлення і мені перетелефонують завтра з дев’ятої до десятої. Ага. Якраз до того часу я вже буду ґрунтовно побитий дружиною. Не підходить.

    Передзвонив у Bukva через МТС, Life і Київстар. Всюди оператори виявилися зайнятими. Залишайте повідомлення і Вам передзвонять. Зайшов на Фейсбук-сторінку компанії. Останній запис в грудні минулого року. З матюками в коментарях, що ніхто не озивається. Знову спітнів. Поліз на Вайбер – просто скидають мій дурний дзвінок.

    Через дві години (ото вже тугий!) усвідомив марність зусиль. Дружина помогла. Ей, барон книготоргівлі, а ти, здається, маєш шанс. З таким рівнем обслуговування у конкурентів. Собі ти такого блудодійства не дозволяєш. Дзвони бігом в інші контори, бо у дитини вже завтра день народження. І тільки попробуй мені це діло завалить.

    Поминаючи Bukva всякими лихими буквами і їх комбінаціями, набрав ще одного гіганта книготоргівлі – Book24 «Любимый магазин книг». По двом телефонам не озвалися. Зайшовся піною і вирішив кінчать з гігантами. Дуже вже нерви розхитані на шостому десятку. Слабенькі як для отримання насолоди від сучасних стандартів сервісу.

    У розпачі набрав магазин VALLIZA. Аж смикнувся, коли вже після другого гудка озвався оксамитовий лагідний чоловічий голос. Чесно, не чекав. Плутаючись словами, буквами і слиною попросив його врятувати мене. Ви ж знаєте, що таке жінки? Га? Оксамитовий лагідний чоловічий голос відповів, що його Бог милував. Я оцінив і видихнув. Життя триває, коли гумор є.

    Миттю оформив замовлення. Оксамитовий лагідний чоловічий голос повідомив, що за десять хвилин відправлять з Харкова. Я запереживав, що мені конче завтра треба мати в Києві. Оксамитовий лагідний чоловічий голос в якості альтернативи запропонував купити вибрану книжку в їхньому роздрібному магазині в Києві за онлайн-ціною. Я занив, що зараз у Чорноморську і можу не встигнуть в Київ до завтра. В магазин за книжкою. А змушувати іменинницю йти в магазин видається занадто невдобним. Їй ще, здається, за моє перше замовлення платить.

    Оксамитовий лагідний чоловічий голос запевнив, що в такому разі він відправить книжку з роздрібного магазину в Києві на адресу в Києві. І вона надійде точно в строк. Я остаточно зрозумів, що цього оксамитового голими руками не візьмеш. І маю сказати, що все відбулось рівно так, як він і говорив.

    А що ж Bukva, спитаєте Ви? А все просто. Всього через якихось чотирнадцять з половиною годин прислали рахунок на книгу. Слаба Богу, що на мою електронку.

    Замість оплати рахунка я чемно попросив скасувати замовлення і в якості причини виховано зазначив відсутність обслуговування. Бо знаю: коли питання стосується грошей, зазвичай реагують блискавично.

    Через тридцять секунд мені електронно повідомили, що вони максимально швидко надіслали замовлення мені на підтвердження. Так що не треба тут про обслуговування наїжджати. А те, що рахунок прийшов пізніше, так на сайті зазначено, що вони мають сім робочих днів для опрацювання замовлення. Ви і після цього підтверджуєте його скасування?

    Тут мене й заціпило. Я то думав, що замовляю книжку, а виходить, що, як мінімум, Феррарі. Яку з ще Європи треба доперти. За сім робочих днів. То ж тільки Бог міг створити цілий світ за шість робочих днів. Глянув би я на нього, сердешного, якби йому довелось відправляти книжки для Сірожи.

    Тим не менше, я героїчно скасував замовлення і глибоко задумався. З точки зору конкуренції я, безперечно, справлюсь з Bukva, Yakaboo і Book24 (вони передзвонили через годинку).

    А от що робити з VALLIZA повною книг і оксамитових лагідних чоловічих голосів?

    Га?

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.