Зміст
  • Сватання на Гаврилівці
  • Карасики
  • Люте купання
  • Любовний лицарський роман
  • Прослуховування
  • Хазяїн
  • Як жаба літала…
  • Авада Кедавра
  • Коти проти собак
  • Мої уроки російської мови
  • Театрал
  • Марчендайзер-шоу
  • Блохогінне
  • Морський бій
  • Крілики
  • Я і мій зоопарк
  • Перший холодець
  • Батьківські турботи
  • Перейменування
  • Зая
  • Я шукаю роботу
  • Правила дорожнього руху
  • Екологічна пісня
  • Пригоди котика Мікоша
  • Сільодочка
  • Морський етюд
  • Хрещенське диво
  • Майстер йога
  • Я, вогонь і відьма
  • Жах на крилах ночі
  • Карантин
  • Уроки української літератури.
  • Казкові плани на життя
  • Внутрімишечно
  • Свято осені
  • Ячмінь
  • Мандибурка
  • Коротка історія морської хвороби
  • Какулєни зранку
  • Вхід в метро
  • Домострой
  • Статеве дозрівання
  • Воротар села
  • Скидка
  • Ромашковий чай
  • Любов і видра
  • Кілька в томаті
  • Хорор
  • Чикачка
  • Цар Салтан
  • Пізанська вежа
  • Мурзік і Гулічка
  • Печера кохання
  • Алергія і коронавірус
  • Справедливість
  • Курка з удочкою
  • Зірка барахолки
  • Доктор філософії
  • Няньки і собака Пірат
  • Морські делікатеси
  • Огірки і коти
  • Як я вмощувався на роботу
  • Життя vs анекдот
  • Ковбой
  • Правда та кривда
  • Мої конкуренти
  • Батьківські збори
  • Дитячий спогад або мами мене зрозуміють….
  • Складності входу і виходу
  • Порода
  • Гарний день
  • Мрія
  • Замок на роті
  • Чорноморські сценки
  • Знайомство з грибами
  • Бета-рідер нещасний
  • Колискова
  • Як правильно рὸжиться
  • А я котик, в мене лапки…
  • Як я був конем...
  • Відьомське коло
  • Як я рожав
  • Накарачки
  • Ангел і потяг
  • Щмас
  • Роздягальня
  • Волейбол
  • На кукан
  • Укушений
  • Ностальжі або трохи з життя молодих коней.
  • Чайна церемонія
  • ПЛР і я
  • Мовчання стоматолога
  • Як мене переїхала машина
  • Побачити за вікном
  • Домашні яйця
  • На краю промзони
  • Я і леді
  • Трамплін, любов і копчик
  • Тиха історія про велику любов
  • Новорічна казка за дуже знайомими мотивами
  • Бустеризація
  • Опасності нєт!
  • Злочин і кара
  • Ударений
  • Тероборона. Бекграунд бійця.
  • Стільчик у Львові
  • Хіть декомунізації
  • Постановка діагнозу
  • Сірожа і глухота
  • Потойбіччя уроків онлайн
  • Коти також люди
  • Львівські перці
  • Я і моя сваха
  • Синя чашка
  • Заводський брак
  • На рибу
  • Як я українізовував мочалку
  • Хлібороби і зємлєдєльци
  • Підозрюваний
  • Вечірня казка
  • Мокра земля
  • Дороги, які не обирають.
  • Мої діалекти
  • Практика ймовірності
  • Дуже здорове харчування
  • Чорноморський гарбуз
  • Найцінніше
  • Штєц
  • Я, юристи та Арчі
  • Злигодні перекладу
  • Реактивність
  • Мої спортсмени
  • Світлі будні ютуберів
  • Страсті за бібліотекою
  • Любов і голуби. І гроші
  • Горенько мені
  • Зірка барахолки

    Одного разу я продав чудового «Котика і півника». В книжковій барахолці Фейсбуку. Вдячна мама-покупець в якості підтвердження отримання книжки прислала фото зі своєю прекрасною восьмимісячною донечкою в обіймах проданої книжки. Я зайшовся рожевими шмарклями від захвату і попросив у мамочки дозволу взяти це фото для ілюстрації наступного свого допису. На що і отримав приязне - можна.

    Допис був про моє шалене задоволення від спілкування з панянками цієї групи. До речі в цьому сенсі нічогісінько не змінилося й досі. Панянки там неперевершені. А тоді допис прикрасив зображенням вдячної читачки-немовлятки.

    Меч правосуддя наздогнав мене одразу і свавільно. Вже через кілька хвилин мій допис було видалено з корінням. Я образився на безневинних адмінів за виявлену, як я думав, брутальність і покинув групу. Як обіжена цяця.

    Коли моя тонка душевна організація потроху охолола, я усвідомив, що потрапив під всевидяче око Фейсбуку. Який завжди на сторожі в питаннях етики і естетики. Розумінню ситуації дуже посприяли мій син (невтішними і нецензурними характеристиками) та шановна Alla Meln з групи (добрим словом). Саме ця прекрасна панянка обережно і дуже тактовно довела до мого дурного відома, що я підозрююсь ФБ в крадіжці чужого фото і розповсюдженні дитячої непристойності. З переляку в мене з голови висковзнуло останнє волосся від таких милих звинувачень.

    В спілкуванні з Книжковою барахолкою взяв кількамісячну паузу. За цей час детально вивчив політику ФБ в сфері охорони суспільної моралі. З яскравими прикладами і настановами.

    І сьогодні я навчений до кутніх зубів. Знаю всі червоні лінії ФБ з якими готовий безкоштовно поділитися зі спільнотою. Моя свідомість розширена до таких горизонтів, про які мріяти годі. Не знаю навіть, як жив без цих сакральних знань.

    Хоча вони дуже прості – ніяких статевих відносин і ніяких образ. Якраз для мого віку.

    Якщо ви думаєте, що цього у вас немає, то до вас просто ще не дійшли руки. Або у вас заслабка фантазія.

    Наприклад я переконався, що фото книг мають бути тільки свої та позбавлені навіть найменшого натяку на оголеність. Особисто замальовував репродукцію з голою жінкою на обкладинці «Взятия Измаила» Міхаіла Шишкіна. Адже знаю, що користувачів ФБ нещадно банили за зображення занадто голих Єви, Марії-Магдаліни, Русалочки, Данаї, Венери. При цьому важливо, щоб не було взагалі будь-яких зображень, які хоча б віддалено нагадують оголене тіло або його сумнівні частини. Адже в нас дуже легко банять за фото маленьких совенят, триденного собачки і навіть іграшкового кроля.

    Категорично не рекомендуються фото в купальниках, де ви можете легко вклякнути в позі, яку оцінять як непристойну. І не дай вам боже їсти на фото банан або ж простий солоний огірок. «Девочку с персиками» взагалі просто залиште собі і навіть не питайте чому.

    І да, забудьте про емодзі! Бо ще натиснете в захваті на той же банан, баклажан, полуницю або язик і все. Нахабний натяк на статеве надмірне зближення вам гарантовано. Краще скажіть словами!

    Та й тут треба бути обачними, бо є повно заборонених слів. І це аж ніяк не матюки. Уточнювати не буду, але п’єсу Котляревського «Москаль-чарівник» можна й не продать. Як і твори Андре Жіда.

    І, головне, - ніяких порівнянь! Особливо з тваринами, які можуть в різних культурах вважатися негідними істотами. Пташечка, горлиця, лебедик, котик, поросятко. Обережно, українці, не всі такі велелюбні, як ми. Цензори ФБ взагалі не з наших країв.

    Я вже мовчу про порівняння людей з брудом, бактеріями (пане Президенте!), хворобами або відходами життєдіяльності людського організму. Зразу зась! Зразу бан!

    Звернув увагу, що не можна порівнювати жінок з предметами домашнього вжитку. Дуже дивна заборона. Мені й на думку не спадало таке робити, знаючи напевне, що той предмет буде негайно розбитий мені на голові. Попробуй вибрать безпечний об’єкт порівняння за таких наслідків! Скатертина, чи що?

    Та ти мила, просто скатертина після таких слів!

    У підсумку, наразі всі мої рекламні книжкові дописи вкрай цнотливі з точки зору ФБ. Та ще й у групі проходять модерацію. Яку навчився проходити швидко! В результаті подвійний захист!

    І при цьому всьому я знову висхідна зірка! Не вранішня, канєшно, але все ж…

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.
    Оксана Усенко
    22.07.2021 17:24
    До частини "Зірка барахолки"
    хм, який політ фантазії, у порівняннях в предметами домашнього вжитку:) Одразу уявила, як мій чоловік старанно вивчає кімнату поглядом, вишукуючи, щоб таке нетравмувальне назвати:)
  • Поскаржитися
  • Антинаціональний контент
  • Диверсійна діяльність
  • Спам
  • Іншомовний контент
  • Порнографія
  • Порушення авторського права
  • Інше