Зміст
  • Сватання на Гаврилівці
  • Карасики
  • Люте купання
  • Любовний лицарський роман
  • Прослуховування
  • Хазяїн
  • Як жаба літала…
  • Авада Кедавра
  • Коти проти собак
  • Мої уроки російської мови
  • Театрал
  • Марчендайзер-шоу
  • Блохогінне
  • Морський бій
  • Крілики
  • Я і мій зоопарк
  • Перший холодець
  • Батьківські турботи
  • Перейменування
  • Зая
  • Я шукаю роботу
  • Правила дорожнього руху
  • Екологічна пісня
  • Пригоди котика Мікоша
  • Сільодочка
  • Морський етюд
  • Хрещенське диво
  • Майстер йога
  • Я, вогонь і відьма
  • Жах на крилах ночі
  • Карантин
  • Уроки української літератури.
  • Казкові плани на життя
  • Внутрімишечно
  • Свято осені
  • Ячмінь
  • Мандибурка
  • Коротка історія морської хвороби
  • Какулєни зранку
  • Вхід в метро
  • Домострой
  • Статеве дозрівання
  • Воротар села
  • Скидка
  • Ромашковий чай
  • Любов і видра
  • Кілька в томаті
  • Хорор
  • Чикачка
  • Цар Салтан
  • Пізанська вежа
  • Мурзік і Гулічка
  • Печера кохання
  • Алергія і коронавірус
  • Справедливість
  • Курка з удочкою
  • Зірка барахолки
  • Доктор філософії
  • Няньки і собака Пірат
  • Морські делікатеси
  • Огірки і коти
  • Як я вмощувався на роботу
  • Життя vs анекдот
  • Ковбой
  • Правда та кривда
  • Мої конкуренти
  • Батьківські збори
  • Дитячий спогад або мами мене зрозуміють….
  • Складності входу і виходу
  • Порода
  • Гарний день
  • Мрія
  • Замок на роті
  • Чорноморські сценки
  • Знайомство з грибами
  • Бета-рідер нещасний
  • Колискова
  • Як правильно рὸжиться
  • А я котик, в мене лапки…
  • Як я був конем...
  • Відьомське коло
  • Як я рожав
  • Накарачки
  • Ангел і потяг
  • Щмас
  • Роздягальня
  • Волейбол
  • На кукан
  • Укушений
  • Ностальжі або трохи з життя молодих коней.
  • Чайна церемонія
  • ПЛР і я
  • Мовчання стоматолога
  • Як мене переїхала машина
  • Побачити за вікном
  • Домашні яйця
  • На краю промзони
  • Я і леді
  • Трамплін, любов і копчик
  • Тиха історія про велику любов
  • Новорічна казка за дуже знайомими мотивами
  • Бустеризація
  • Опасності нєт!
  • Злочин і кара
  • Ударений
  • Тероборона. Бекграунд бійця.
  • Стільчик у Львові
  • Хіть декомунізації
  • Постановка діагнозу
  • Сірожа і глухота
  • Потойбіччя уроків онлайн
  • Коти також люди
  • Львівські перці
  • Я і моя сваха
  • Синя чашка
  • Заводський брак
  • На рибу
  • Як я українізовував мочалку
  • Хлібороби і зємлєдєльци
  • Підозрюваний
  • Вечірня казка
  • Мокра земля
  • Дороги, які не обирають.
  • Мої діалекти
  • Практика ймовірності
  • Дуже здорове харчування
  • Чорноморський гарбуз
  • Найцінніше
  • Штєц
  • Я, юристи та Арчі
  • Злигодні перекладу
  • Реактивність
  • Мої спортсмени
  • Світлі будні ютуберів
  • Страсті за бібліотекою
  • Любов і голуби. І гроші
  • Горенько мені
  • Мої уроки російської мови

    Вступні застереження. Тремтливим душам не читати. Текст не є ксенофобським, бо є чистісінькою правдою. Присутня сумнівна лексика, без якої неможливо правдиво описати побут армії Радянського Союзу.

    Основний багаж знань з російської мови я отримав у лавах непереможної Радянської Армії. Пройшло вже тридцять років, а я ніяк не можу відучитися матюкатися. Надто вже заразними виявилися уроки російської словесності. Плюс навколишнє життя не дає розслабитися.

    Нині, як дипломований педагог, розумію джерела такої заразності. Все внаслідок методично правильного закріплення вивченого матеріалу.

    Літо одна тисяча дев’ятсот вісімдесят дев’ятого року застало мене на плацу під Москвою. В шалену спеку проходив курс молодого бійця робітничо-селянської армії. В якості селянина.

    Навколо млосно пахне розжареним асфальтом і запахом онуч великої Імперії. Панівна російська мова забивається туркменською, чеченською, грузинською, киргизькою, узбецькою, вірменською, азербайджанською, кумицькою і ще один бог знає якою мовами. Відчуваю себе за кордоном. Нащо та Європа?

    Третю годину вчимося правильно марширувати. Попри дикі старання зеленого лейтенанта-служаки представники братських народів СРСР постійно збиваються в отару. Хочеться піднесено блювати. Навіть до мене доходить, що відсотків двадцять воїнів банально не знають мови Лєніна і Пушкіна. І не відають, що кричить отой чувак у кашкеті. Відтак, що налєво, що направо, що кругом – все один хрєн. Барани.

    Лейтенанту хочеться взнать, що не так. Зупиняє отару. Підходить впритул до шеренги солдат. І опиняється в небезпечній близькості до такого собі Нурмухамєдова. Той віддано їсть очима великого начальника. Мене чорти постановили поряд.

    Нурмухамєдова старші пастухи-довгожителі послали в долину за хлібом, сірниками та сіллю. Так він опинився в героїчній Радянській Армії. Ні бум-бум по-російські, пастух третій тиждень поспіль терпляче чекає. Коли можна буде купити ті кляті сірники. Але ні, брешу. Кілька питомих російських слів він уже знає. Зокрема як буде по-російські «Я Вас не розумію!». Просто - пашол на х@@@! Добрі милосердні одноплемінники навчили.

    Отож кілька довгих секунд лейтенант і Нурмухамєдов моторошно вивчають один на одного. Лейтенант не витримує першим. «Рядовой, фамілія!!!???».

    Рядовий Нурмухамєдов не розуміє російської і, як вихована людина, повідомляє, що він не розуміє пана лейтенанта. Тобто - пашол на х@@@! Плац заціпило. Заціпило і пташечку в небі. І мене.

    Спочатку лейтенант не зрозумів. Він так чесно і признався – нє понял. Нурмухамєдов голосно повторив, йому ж не важко бути чемним. Пашол на х@@@!

    Кашкет лейтенанта самостійно скакнув на його голові, плюнувши на всі закони фізики. А сам лейтенант, щільно розбризкуючи слину, виголосив все, що він думає. Про плац, з яким хтось займався статевим актом. Про жару, яка втомила лейтенанта статевими стосунками. І про гомосексуалістів, які стоять перед ним. І ще трохи про їх матерів.

    Натхненний спіч росіянина лейтенанта був перенасичений словами на букву «х». Чуткий слух Нурмухамєдова вловив знайоме слово. В лінгвістичній структурі його особистості воно означало «не знаю». Солдат переконався, що його не зрозуміли. І коли лейтенант на мить захлинувся слиною, Нурмухамєдов постарався виправитися. І максимально чітко, по складах, вимовив як його вчили: «Я Вас не розумію!». Тобто пашол на х@@@ по-російські.

    Я не витримав такої витонченої філологічної дискусії і широко всміхнувся. На жаль, не вперше і не востаннє в житті. Про що частенько жалкую.

    Оскаженілий лейтенант одразу повернув до мене око Саурона. Фамілія???!!!! Рядовой Волошин! Я знав російську мову, мать би її через так. Три наряда внє очєрєді!!! Єсть три наряда внє очєрєді!!!

    Наступні три доби я і Нурмухамєдов ретельно чистили і пробивали солдатську вбиральню на 120 чоловік. По щиколотки забиту відходами життєдіяльності народів і національностей великого Радянського Союзу. Здружилися. Стали практично братами, жаль що тільки не по крові. Там інша субстанція.

    З тих далеких пір мене важко чимось налякати або здивувати в цьому житті. Але і остаточно перестати матюкатися я не можу.

    В’їлося…

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.