Зміст
  • Сватання на Гаврилівці
  • Карасики
  • Люте купання
  • Любовний лицарський роман
  • Прослуховування
  • Хазяїн
  • Як жаба літала…
  • Авада Кедавра
  • Коти проти собак
  • Мої уроки російської мови
  • Театрал
  • Марчендайзер-шоу
  • Блохогінне
  • Морський бій
  • Крілики
  • Я і мій зоопарк
  • Перший холодець
  • Батьківські турботи
  • Перейменування
  • Зая
  • Я шукаю роботу
  • Правила дорожнього руху
  • Екологічна пісня
  • Пригоди котика Мікоша
  • Сільодочка
  • Морський етюд
  • Хрещенське диво
  • Майстер йога
  • Я, вогонь і відьма
  • Жах на крилах ночі
  • Карантин
  • Уроки української літератури.
  • Казкові плани на життя
  • Внутрімишечно
  • Свято осені
  • Ячмінь
  • Мандибурка
  • Коротка історія морської хвороби
  • Какулєни зранку
  • Вхід в метро
  • Домострой
  • Статеве дозрівання
  • Воротар села
  • Скидка
  • Ромашковий чай
  • Любов і видра
  • Кілька в томаті
  • Хорор
  • Чикачка
  • Цар Салтан
  • Пізанська вежа
  • Мурзік і Гулічка
  • Печера кохання
  • Алергія і коронавірус
  • Справедливість
  • Курка з удочкою
  • Зірка барахолки
  • Доктор філософії
  • Няньки і собака Пірат
  • Морські делікатеси
  • Огірки і коти
  • Як я вмощувався на роботу
  • Життя vs анекдот
  • Ковбой
  • Правда та кривда
  • Мої конкуренти
  • Батьківські збори
  • Дитячий спогад або мами мене зрозуміють….
  • Складності входу і виходу
  • Порода
  • Гарний день
  • Мрія
  • Замок на роті
  • Чорноморські сценки
  • Знайомство з грибами
  • Бета-рідер нещасний
  • Колискова
  • Як правильно рὸжиться
  • А я котик, в мене лапки…
  • Як я був конем...
  • Відьомське коло
  • Як я рожав
  • Накарачки
  • Ангел і потяг
  • Щмас
  • Роздягальня
  • Волейбол
  • На кукан
  • Укушений
  • Ностальжі або трохи з життя молодих коней.
  • Чайна церемонія
  • ПЛР і я
  • Мовчання стоматолога
  • Як мене переїхала машина
  • Побачити за вікном
  • Домашні яйця
  • На краю промзони
  • Я і леді
  • Трамплін, любов і копчик
  • Тиха історія про велику любов
  • Новорічна казка за дуже знайомими мотивами
  • Бустеризація
  • Опасності нєт!
  • Злочин і кара
  • Ударений
  • Тероборона. Бекграунд бійця.
  • Стільчик у Львові
  • Хіть декомунізації
  • Постановка діагнозу
  • Сірожа і глухота
  • Потойбіччя уроків онлайн
  • Коти також люди
  • Львівські перці
  • Я і моя сваха
  • Синя чашка
  • Заводський брак
  • На рибу
  • Як я українізовував мочалку
  • Хлібороби і зємлєдєльци
  • Підозрюваний
  • Вечірня казка
  • Мокра земля
  • Дороги, які не обирають.
  • Мої діалекти
  • Практика ймовірності
  • Дуже здорове харчування
  • Чорноморський гарбуз
  • Найцінніше
  • Штєц
  • Я, юристи та Арчі
  • Злигодні перекладу
  • Реактивність
  • Мої спортсмени
  • Світлі будні ютуберів
  • Страсті за бібліотекою
  • Любов і голуби. І гроші
  • Горенько мені
  • Батьківські збори

    Професор математики Володимир Михайлович разом з колегою якраз почали розв’язувати на кафедрі другу пляшку вірменського, коли задзвонив телефон. То забідкалась дружина професора, яка не могла відвідати батьківські збори в школі їхнього сина Жені.

    Дзвінок прийшов у добру хвилину. Після першої, вдало розв’язаної пляшки, погляди Володимира Михайловича на дрібну буденність стали аж настільки ліберальними, що він наважився на акт громадянської мужності. Тобто, погодився відвідати батьківські збори в класі власного сина.

    І хоча другу пляшку довелося рішати бліц, все пройшло просто блискуче. Що і зрозуміло, адже справу зачинали не хто-небудь, а справжні математики. Професори і корифеї.

    Затим науковці уточнили телефоном номер школи, її адресу, а також клас, в якому навчався син, і висунулись на позиції. Колега, також професор математики, ревно взявся супроводжувати товариша. Бо не міг же він залишити побратима наодинці із системою народної освіти.

    Коли класний керівник Жені побачила у себе в класі професуру, то спершу подумала, що то впало небо. Неля Ісаківна викладала алгебру і поява в школі цілих двох титанів української математики зовні була дуже схожа на сходження богів з Олімпу. На мить їй навіть здалося, що ожили портрети на стінах кабінету математики.

    Володимир Михайлович гречно привітався і відрекомендував свого колегу як дядька Жені. Можна було скільки завгодно сумніватися в здатності дядька рухатись математичною прямою, але в тому, що це не тітка, сумнівів не було. Неля Ісаківна спалахнула від виявленої честі. Адже рідко кому вдавалося так просто припасти до рук світочів вітчизняної науки.

    Цього разу батьківські збори пройшли в особливо піднесеній атмосфері. Легко розібравшись з дрібними господарсько- виховними питаннями, Неля Ісаківна основне приберегла наостанок. Успішність учнів. Зокрема, зі сльозами на очах вона подякувала комуністичній партії за надану можливість навчати Женю, сина уславленого професора математики. І висловила глибоку печаль з приводу застосування п’ятибальної системи оцінювання, адже знання Жені з математики заслуговують куди більшої відзнаки. Ось. Видихнула і зашарілась.

    На цій полум’яній промові Володимир Михайлович прокинувся і ввічливо попросив слова у відповідь.

    Вийшовши до дошки, професор з непідробним болем у голосі повідомив присутніх про свій глибокий сум, розчарованість та пригніченість. І було від чого. Адже він наївно сподівався, що його чесно сплачені податки йдуть на благу справу навчання підростаючого покоління. А що він бачить натомість?

    Неля Ісаківна, батьки і портрети заніміли і не змогли відповісти на це просте запитання.

    Натомість він бачить, підвищив голос професор математики, що його син Женя, будучи абсолютним нулем в математиці, вважається в цій нещасній школі, судячи з оцінок, ледь не світилом математики. А це ж абсурд!

    Нонсенс! Виникає, товариші, закономірне запитання щодо критеріїв оцінювання. А також рівня знань інших учнів, якщо мій нуль з незрозумілих причин має п’ять. Втім, як я бачу, що це явно риторичне запитання.

    Володимир Михайлович злегка поправив написане мамою з першої парти, яка в гарячці конспектувала його виступ, і звернувся до класного керівника. Мілочка, як Вас там? Відповіді не дочекався, бо мілочка втратила дар мови і марно намагалась повернути очі з лоба.

    Не почувши відповіді, Володимир Михайлович висловив жаль і з цього приводу. Однак висловив сподівання, що вчителька найближчим часом серйозно подумає, якщо зможе, про свою професійну придатність. Мілочка змогла, подумала і позеленіла.

    Вдома ввечері Володимир Михайлович гаряче запевнив свою дружину, що батьківські збори пройшли на високому методологічному рівні. Хоча й довелось дорогою вирішити ще кілька чарок задач, щоб вгамувати розхитані нерви.

    Наступного дня, на уроці математики Женя був першим викликаний до дошки і з розбігу отримав жирну два. Неля Ісаківна висловила величезне здивування з приводу своєї минулої злочинної сліпоти і запропонувала ошелешеному Євгену порадіти, що в нього цілих два, а не нуль. На якому так пристрасно наполягає його батько, знаний професор математики. А він же правий! Ох, який же він правий, чорти б його взяли!

    Через три роки потому, випускник Женя, непристойно круглий відмінник з усіх предметів, мав один, але дуже крупний недолік. Непереборний.

    Він абсолютно не знав математики…

    Щоб вподобати цю частину, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.

    Вподобати!
    Щоб залишити коментар, необхідно зареєструватись на сайті або увійти, якщо ви вже зареєстровані.